Pretraga

Velike izmjene u voznom redu ZET-a: Čitav vikend dio grada prometno odsječen

A- A+

Ove subote i nedjelje na području Novog Zagreba održavat će se automobilističke utrke ubrzanja pod nazivom ‘Brzi i žestoki’ u organizaciji Auto kluba Brzina. Policijska uprava zagrebačka izvjestila je kako će prema procjenama organizatora u događaju sudjelovati oko 200 natjecatelja, a očekuje se i dolazak do 15.000 gledatelja u dva dana. Iz tog razloga najprometnijem dijelu Novog Zagreba obustavlja se promet, a ZET je uveo i veće izmjene u trasama.

Foto: srednja.hr

Za vrijeme posebne organizacije prometa, javlja ZET, autobusne linije 109 Črnomerec – Dugave i 222 Remetinec – Žitnjak prometovat će djelomično izmijenjenim trasama. S terminala Črnomerec, kao i iz Remetinca, autobusi će voziti uobičajenim trasama do raskrižja Avenije Dubrovnik i Cimermanove ulice, nastaviti lijevo Cimermanovom, desno Antallovom ulicom i Avenijom Većeslava Holjevca, skrenuti lijevo na Aveniju Dubrovnik i nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta. Pri povratku, autobusi prometuju istom izmijenjenom trasom. Obostrano autobusno stajalište Velesajam te stajalište Muzej suvremene umjetnosti u smjeru zapada, neće se koristiti, a na izmijenjenom dijelu trase, na istočnom kolniku Avenije Većeslava Holjevca, uspostavit će se privremeno autobusno stajalište Muzej suvremene umjetnosti.

Izdvojeni članak

ZET: Pravo na studentski pokaz od ponedjeljka imaju i izvanredni studenti

U tramvajskom prometu, od 00.30 sati u subotu, 3. lipnja, do nedjelje, 4. lipnja, do 23 sata, tramvajska linija 14 bit će skraćena do Savskog mosta, dok će linija 7 voziti skraćeno do Sopota. 

Kako bi se osigurala čim kvalitetnija prometna povezanost, kao supstituciju tramvajskog prijevoza ZET uvodi izvanredna autobusna linija 607 Savski most – Sopot – Savski most. Izvanredna autobusna linija 607 zaustavljat će se na autobusnim stajalištima Studentski dom Stjepan Radić, Savski gaj, Trnsko, Muzej suvremene umjetnosti (u smjeru Sopota na Aveniji Dubrovnik, a u smjeru Savskog mosta na istočnom kolniku Holjevćeve avenije) te Sopot. 

Sa Savskog mosta, autobus će sa polaznog stajališta kod perona 110 voziti trasom: Savski most – Selska cesta – Jadranski most – Avenija Dubrovnik – Ulica Radoslava Cimermana – Ulica Jozsefa Antalla – Avenija Većeslava Holjevca – Avenija Dubrovnik.
U smjeru Savskog mosta, autobus sa polaznog stajališta Središće vozi trasom kako slijedi: Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica Jozsefa Antalla – Ulica Radoslava Cimermana – Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Selska cesta – Savska cesta – Savski most.  

Kako je vikend, valja naglasiti da će u noćnom tramvajskom prometu, umjesto tramvaja noćne linije 31 vozit će autobus i to istom izmijenjenom trasom kao i autobusne linije 109 i 222.