Pretraga

[VIDEO] Biste li se ikada vratili u srednju školu? Troje bivših učenika odgovara na vječno pitanje

A- A+

‘Srednja škola je najljepši period u životu, stoput ćeš se poželjeti vratiti u školu’. Čuli smo to previše puta u životu pa smo se u redakcija podcastu dotakli te teme.

učionica razred

Foto: Dids; Pexels

U petom po redu redakcija podcastu novinari portala srednja.hr Duje, Ramona i Matej prisjećali su se srednje škole. Nekima je to iskustvo jako svježe, a nekima godinama daleko. Razgovarali su o upisima, kaotičnim prvim danima u školi i onim kriminalnim ocjenama iz inicijalnih ispita.

Kako su se zaljubljivali, ali i prekidali, kako su izgledali izlasci i zašto neki od njih nisu baš voljeli izlaziti. Sve su to prošli da bi se na kraju osvrnuli na jednu, među starijim generacijama, dosta uvriježenu tvrdnju – da je srednja škola najljepše razdoblje u životu. Velika je šansa da ste to barem jednom čuli od svojih roditelja. Mi smo malo popričali o tome što mi mislimo i zaključili da se baš i ne bismo vraćali u srtednju školu.

Vratili bismo se, možda, na neke događaje, maturalac, norijadu ili maturalnu večer, no u cijelo iskustvo srednje, složili smo se, baš i ne. Što su Duje, Ramona i Matej pojedinačno rekli, pogledajte u kratkom videu ispod.

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod: