Pretraga

Video: Kako izgleda veza kada dečko i cura zamijene uloge

A- A+

Neke uloge muškarca i žene biološki su predodređene, no većina ostalih društveni su konstrukt, odnosno temelje se na kulturi, tradiciji, religiji te drugim okolnostima unutar kojih pojedina nacija egzistira. Iako i danas postoje tragovi matrijarhata odnosno društvenog sustava unutar kojeg je dominantna žena, u glavnini država svijeta prevladava obrnut sistem. U tekstu donosimo šaljivi video, koji prikazuje kako bi to izgledalo da dečko i cura zamijene uloge i navike u ljubavnoj vezi.

Screenshot: You Tube

Muškarac i žena su za nekoliko svojih uloga biološki predodređeni, međutim ostala većina temelji se na ukorijenjenim društvenim kontekstima, tradicijama, stereotipima i drugim okolnostima.

Izdvojeni članak

Dečki stupaju u spolni odnos zbog tjelesnih potreba, cure zbog zaljubljenosti

Kroz prošlost je poznat bio i društveni sistem unutar kojeg je žena imala dominantnu ulogu, koji se nazivao matrijarhat. Međutim, bio je u puno manjoj mjeri zastupljen, što je slučaj i danas.

Ulogu ‘alfa ženke’ te inferiornog muškarca u ljubavnoj vezi kroz video su prikazali na 9gag.tv-u.

Kako to izgleda kada djevojka sjedi i igra ‘playku’, dok dečko prigovara oko wc školjke ili dok cura nezainteresirano stoji u dućanu, dok njen izabranik pomno odabire odjevne predmete, kao i kada muškarac traži da stvari teku sporije u vezi, provjerite u videu.