Pretraga

[VIDEO] Ovo nas je malo rasplakalo: Maturanti iz Ukrajine otplesali valcer pokraj ruševina škole

A- A+

Hrana, piće, svečane haljine, svjetla, dobra muzika i sreća. Gotovo svi to vezujemo uz maturalnu večer i ples kojim polažemo ispit zrelosti. Ali ne i maturanti iz Ukrajine. Na društvenim mrežama osvanula je snimka harkivskih maturanta koji su zaplesali valcer pored ruševina svoje škole.

Desetero maturanta 134. škole u Harkivu zaplesalo je valcer pored ruševina koje su ostale od njihove škole. U samim počecima ruske invazije na Ukrajinu, 27. veljače ruske su vojne snage upale u školu. Naišli su na otpor kako ukrajinske vojske tako i lokalnih branitelja. U toj je borbi škola gotovo u potpunosti srušena. Na ‘proslavu’ mature prije tri dana stigla je tek trećina učenika, dok su ostali van Harkiva.

– Grozan mi je osjećaj, pogotovo kad sam vidio školu da je uništena. Gledao sam ju cijeli dan. Moja kuća je nekih 500 metara udaljena od škole. Čuo sam pucnjavu i otišao na drugi kat kuće sa svojim ocem. Bio sam uplašen. Šarpnel je preletio moju kuću i udario u susjedovu. Vijest da su umrli oni koji su nas napali je dobra vijest za mene. I danas mi je matura, sretan sam što maturiram, rekao je Hilb Opashnian, jedan od maturanta iz Harkiva.