Pretraga

Zagrebačka gimnazija ‘izdominirala’ na državnom iz Informatike: Objavljena imena svih prvaka

A- A+

Prvo natjecanje u znanju na državnoj razini ove je godine bilo ono iz predmeta Informatika. Od 6.971 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini natjecanja na državu razinu pozvana su 172 učenika. Gledajući po školama, najviše državnih prvaka dolazi iz zagrebačke XV. gimnazije, čiji su učenici na ovom natjecanju osvojili četiri zlata.

Državno iz Informatike 2019.; screenshot: YouTube

Na ovogodišnjem državnom natjecanju iz informatike srednjoškolci su se natjecali u tri područja – Osnove informatike, Algoritmi i Razvoj softvera.

Učenik iz Rijeke osmislio aplikaciju za vježbanje Solffeggia

Izdvojeni članak

Zagrebački srednjoškolci s međunarodnog natjecanja kući donijeli sedam medalja

U kategoriji Osnove informatike za prirodoslovno-matematičke gimnazije pobijedio je učenik drugog razreda XV. gimnazije u Zagrebu, Mateo Plavec. U istom području za ostale gimnazije pobjednik je učenik četvrtog razreda SŠ Mate Blažine Labin, Karlo Frankola. Osnove informatike za strukovne škole na državnom je natjecanju najbolje odradio Karlov školski kolega, Marko Damjanić, također maturant.

Razvoj softvera kategorija je državnog natjecanja učenici smišljaju projekt koji uključuje čitav proces – od formiranja ideje do realizacije te ideje i izrade konačnog softvera. Najbolji projekt nazvan ‘Learn aChord osmislio je Jakov Tomasić (treći razred) iz SŠ za elektrotehniku i računalstvo Rijeka. Jakov je osmislio aplikaciju koja će učenicima glazbenih škola i studentima akademija olakšati učenje predmeta Solfeggio, odnosno, pomoći im prilikom vježbanja slušnog prepoznavanja intervala, akorda i tonova u kratkom vremenu.

U području Algoritmi ‘izdominirao’ zagrebački MIOC

Izdvojeni članak

[FOTO] Tisuće ljudi na zatvaranju državnog natjecanja strukovnih škola

U području Algoritmi natjecanje se provodi odvojeno za svaki razred. Među prvim razredima najbolji je bio učenik XV. gimnazije Zagreb, Patrick Pavić. Učenici MIOC-a, prvaci su i u kategorijama za druge i četvrte razrede. Od drugaša je u Algoritmima bio najbolji Krešimir Nežmah, a među maturantima je pobjedu odnio Dominik Fistrić. Od učenika trećih razreda u Algoritmima je pobjedu odnio Martin Josip Kocijan iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Imena državnih prvaka u svim područjima i kategorijama možete vidjeti u dokumentu pri dnu teksta. Ako vam lista nije vidljiva, potrebno je osvježiti stranicu. Sve zadatke koje su učenici morali riješiti da bi došli do pobjede možete pronaći na ovoj poveznici, u kartici ‘Preuzimanja’ (desno na stranici).

Završetkom Državnog natjecanja najbolje plasirani učenici pozivaju se na 8. Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu – JHIO 2019. i 25. Hrvatsku informatičku olimpijadu – HIO 2019 koje će se održati 13. i 14. travnja u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, koje se održavaju po uzoru i u skladu s pravilima svjetske i regionalnih informatičkih olimpijada.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download