Pretraga

Zagrebački faks u program uveo promjenu koja je trend vani: ‘Pratimo elitne svjetske prakse’

A- A+

Svjetski trendovi obrazovanja polako stižu i u Hrvatsku. Na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa uvodi se obrazovanje po ‘koncentracijama’, što je postao standard prihvaćen od svjetskih obrazovnih institucija. Inače, Agencija za visoko obrazovanje ovu instituciju je ocijenila najboljom hrvatskom visokoobrazovnom institucijom u području ekonomije. Evo kako će nova promjena utjecati na kvalitetu nastave.

Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta

Studenti ZŠEM-a se kroz studij specijaliziraju u danas najvažnijim obrazovnim područjima | Foto: ZŠEM

ZŠEM u nastavni program od jeseni uveo je četiri ‘koncentracije’ koje se pripremaju kroz grupu izbornih kolegija, a omogućuju studentima specijalizaciju u danas najvažnijim obrazovnim područjima: Međunarodno poslovanje, Digitalni marketing i umjetna inteligencija, Financije i Fintech te Sportski management. Primjerice koncentraciju Digitalni marketing i Umjetnu inteligenciju podržava svjetski informatički div – IBM koji će studentima omogućiti korištenje nekih od najmoćnijih IBM alata kako bi stekli vještine koje će im pomoći u izgradnji konkurentnih brendova.

Izdvojeni članak
Steak Academy

Braća blizanci zajedno studiraju i vode biznis: ‘Prvi steak kojeg sam napravio mi je promijenio život’

Personalizacija obrazovnih modela postala je imperativ svjetskih obrazovnih standarda, a individualizacija programa i specijalizacija ključan su korak u razvoju međunarodne karijere. Koncentracije koje je uveo ZŠEM omogućuju specijalizaciju u nekom od ovih područja već na preddiplomskoj razini.

Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta

Zagrebačka škola za ekonomiju i menadžment kontinuirano ulaže u razvoj naprednih modela obrazovanja| Foto: ZŠEM

Programi kreirani prema međunarodnim trendovima u obrazovanju

– Kao vodeća poslovna škola u ovom dijelu Europe kontinuirano ulažemo u razvoj naprednih modela obrazovanja kako bi Hrvatska bila atraktivna obrazovna destinacija mladima iz cijelog svijeta. Koncentracije su rezultat praćenja elitnih svjetskih praksi, a svaka koncentracija koju smo uveli sastoji se od 5 kolegija vezanih za odabranu temu, od kojih su najmanje 2 kolegija na engleskom jeziku. Ovo znači i da će studenti koji će pohađati kolegije na engleskom jeziku već u rujnu ove godine biti u međunarodnom okruženju, jer na ZŠEM tada dolazi više od 100 međunarodnih studenata, izjavio je dekan ZŠEM-a dr.sc. Mato Njavro.

Više o koncentracijama možete pronaći na ZŠEM službenoj stranici.