Pretraga

Započela dogradnja područne škole u Zagrebu: Gradonačelnik postavio kamen temeljac

A- A+

Danas je započela dogradnja Područne škole Kupinečki Kraljevec, početak radova obilježio je i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević polaganjem kamena temeljca. Ukupna vrijednost radova, opremanja i stručnog nadzora iznosi gotovo 11 milijuna kuna, bez PDV-a, a rok za izvođenje radova je 7 mjeseci i još 2 mjeseca za opremanje.

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević obilježio je početak radova na dogradnji Područne škole Kupinečki Kraljevec polaganjem kamena temeljca čija je ukupna vrijednost radova skoro 11 milijuna kuna bez PDV-a.

– Veliko mi je zadovoljstvo što obilježavamo početak radova nadogradnje škole na području Brezovice, jedne od najvećih gradskih četvrti, ali i četvrti koja je, po gustoći stanovnika, najrjeđe naseljena. Time organizacija javnih usluga predstavlja i dodatni izazov, a naš zadatak je da osnovno školstvo i obrazovanje organiziramo na način da budu dostupni svima pod jednakim uvjetima, rekao je Tomašević.

Projektom je predviđena dogradnja postojeće škole koja obuhvaća spojni hodnik, dvije učionice razredne nastave, sanitarije, kabinet i zbornicu nastavnika, garderobu i sanitarije učenika, malu višenamjensku dvoranu sa spremištem, prateće prostore za tjelesnu zdravstvenu kulturu (svlačionice), blagovaonicu, priručnu kuhinju, sanitarije zaposlenika, spremište i kotlovnicu za centralno grijanje.

Rok za izvođenje radova je 7 mjeseci i još 2 mjeseca za opremanje, a gradonačelnik je dodao kako vjeruje da će se ovom dogradnjom postojeće škole stvoriti još bolji uvjeti za školovanje učenika iz Kupinečkog Kraljevca, ali i rasteretiti matična škola u Brezovici.

– Uvjeren sam da će ovi novi prostori postati mjesto brojnih susreta, sportskih, kulturnih i zabavnih aktivnosti te time pridonijeti daljnjem povećanju kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija u naselju, poručio je Tomašević.