Pretraga

Zašto je važno znati upravljati novcem u srednjoškolskim danima?

A- A+

Uskoro odlaziš na studij, što znači da ćeš otvoriti svoj prvi bankovni račun. Što sve uzeti u obzir i na koji način odabrati idealnu banku za sebe? Što je vremenska vrijednost novca, a što oportunitetni trošak ili kamatna stopa? Kako upravljati novcem? ZŠEM organizira besplatnu radionicu Obiteljske financije za srednjoškolce na kojoj ćeš dobiti sve odgovore.

obiteljske financije za srednjoškolce

ZŠEM organizira besplatnu radionicu Obiteljske financije za srednjoškolce | Foto: ZŠEM

Obiteljske financije obvezni je kolegij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa čiji je glavni cilj pomoći studentima da postanu financijski odgovorni i savjesni članovi društva.

Polazeći od činjenice da završeno obrazovanje, dobar posao i marljivost ne predstavljaju jamstvo financijske stabilnosti i da nepovoljne obiteljske financije ne ovise o visini prihoda, niti o vrsti i stupnju obrazovanja, vjeruju kako je ovaj kolegij bitan svima – neovisno o tome radili li se o budućim studentima ekonomije ili nekog drugog fakulteta.

Upravo iz tog razloga odlučili su pokrenuti ciklus besplatnih radionica za sve srednjoškolce koje će držati Dina Vasić, MBA, viša predavačica na katedri za financije i računovodstvo Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

– Obiteljske financije bitne su svima – bilo da ćete raspolagati plaćom ili nekom drugom vrstom prihoda – da biste planirali zatvaranje kredita, štednju, investiranje, mirovinu ili nešto treće, potrebno je znati kako upravljati novcem, naglašava Dina Vasić, MBA.

Na edukaciji sudjeluj na kampusu ZŠEM-a ili online | Foto: ZŠEM

Kako se prijaviti na radionicu?

Kroz ovaj projekt će svi zainteresirani srednjoškolci imati priliku vidjeti kako se uči na najbolje ocijenjenoj instituciji među privatnim i javnim visokim školama te fakultetima u području ekonomije (prema izvješćima Stručnog povjerenstva Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO). Radionice će se održavati na kampusu ZŠEM-a uz online prijenos, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem www.zsem.hr ili rješavanjem ankete.

Izdvojeni članak

ZŠEM najbolje ocijenjena institucija u području ekonomije

Teme radionica su:

● Vremenska vrijednost novca i oportunitetni trošak
● Potrošnja i kreditiranje potrošnje: namjenski i nenamjenski krediti
● Plaće: planiranje poreza i doprinosa
● Kupovina, financiranje i zaštita nekretnina
● Upravljanje novcem, banke i kamatne stope

Uskoro odlaziš na studij, što znači da ćeš otvoriti svoj prvi bankovni račun. Što sve uzeti u obzir i na koji način odabrati idealnu banku za sebe, saznaj na radionici Obiteljskih financija za srednjoškolce, 20. prosinca 2021. godine na kampusu ZŠEM-a ili se pridruži online predavanju.

Upoznajte predavačicu!

Inače, Dina Vasić doktorski je kandidat na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani te viši predavač na Katedri za financije i računovodstvo Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Kao vanjski predavač sudjeluje u Master in Management programu na Luxembourg School of Business. Za doktorski studij nagrađena je dvjema stipendijama te je primila više potpora istraživanjima kroz svoju akademsku karijeru.

U mandatnom razdoblju 2021. – 2025. obnaša funkciju Predsjednice Odbora za financije Gradske skupštine Grada Zagreba i aktivna je nezavisna zastupnica u Gradskoj Skupštini Grada Zagreba.