Pretraga

Zašto Lego čovječuljci imaju rupe na glavama?

A- A+

Vjerojatno vas je većina imala Lego kockice ili ih je imao barem prijatelji iz škole, s kojim ste se rado družili. No, jeste li se ikada zapitali, zašto figurice na glavama imaju rupe!? Razlog nije to, da mu povremeno promijenite kosu, kapu, šubaru ili kacigu.

Lego kockice se ubrajaju među omiljene igračke, mališana diljem svijeta. Ništa drukčije nije ni u Hrvatskoj, pa tako ove kockice, prođu kroz većinu dječjih ruku. No, jeste li si ikada postavili pitanje, zašto Lego čovječuljci imaju rupe na glavama? Razlog je prilično banalan.

Izdvojeni članak

Sedamnestogodišnjak napravio vrhunski LEGO glazbeni spot

Naime, danski proizvođač igračaka počeo je stavljati ove rupe na glave figurica iz sigurnosnih razloga.

– Stavili smo rupu na vrhu glave u slučaju da dijete proguta glavu i stane mu u grlu. Zbog te će rupe moći nastaviti normalno disati, napisali su iz Lega, prenosi News Pop.

Svake godine ovaj danski proizvođač igračaka, s bazom u Billundu proizvede 19 milijardi dijelova, a od 1958. kada je počela proizvodnja, napravili su više od 400 milijardi Lego kockica. Uz to je u međuvremenu na temelju kockica nastala čitava Lego supkultura, satkana od filmova, crtića, video igara, dok su Lego zabavni parkovi, omiljena odredišta među mališanima.