Pretraga

Završio program koji unaprjeđuje mlade strukovnjake: Ovo je škola koja je osvojila 5.000 eura

A- A+

Ovoga je tjedna završeno drugo izdanje Raise the Bar Youtha, besplatnog obrazovnog programa u kojemu je tijekom prvog polugodišta sudjelovalo 1.268 učenika srednjih škola s turističkim i ugostiteljskim usmjerenjem. Cilj programa je uskladiti vještine i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca. Najbolje rezultate ove je godine ostvarila Ekonomska i trgovačka škola Čakovec te su njezini učenici dobili novčanu nagradu u iznosu od 5.000 eura.

Foto: Coca Cola HBC Adria

Završeno je drugo izdanje besplatnoga obrazovnog programa Raise the Bar Youth, u kojemu je tijekom prvoga polugodišta ove školske godine sudjelovalo 1.286 učenika završnih razreda srednjih škola s turističkim i ugostiteljskim usmjerenjima. U program koji organizira i provodi Coca-Cola HBC Adria s ciljem unapređenja vještina i znanja učenika te njihova usklađivanja s potrebama poslodavaca u sektoru ugostiteljstva i turizma, ove se godine uključilo 47 škola iz cijele Hrvatske.

– Dosad je u programu sudjelovalo više od 2.200 mladih koji će svoju karijeru graditi ili je već grade u sektoru ugostiteljstva i turizma. Raduje nas što smo ih imali priliku podržati u tome dijeljenjem znanja o komunikaciji, timskome radu, financijskoj pismenosti, poslovnome planiranju i samozapošljavanju, priopćio je Bruno Jelić, direktor Odjela za korporativne poslove i održivost u Coca-Coli HBC Adria.

Izdvojeni članak

Počelo drugo izdanje programa kojim se unaprjeđuje kvaliteta strukovnoga obrazovanja u Hrvatskoj

U nagradnome dijelu programa natjecalo se 28 škola čiji su učenici odslušali svih pet modula i riješili pripadajuće kvizove znanja. Najbolje rezultate ove je godine ostvarila Ekonomska i trgovačka škola Čakovec te su njezini učenici dobili novčanu nagradu u iznosu od 5.000 eura. Obrtnička škola Požega zauzela je drugo mjesto i osvojila nagradu od 3.000 eura, dok su treće mjesto i nagrada od 2.000 eura pripali Ekonomskoj i turističkoj školi Daruvar. Učenici tih triju škola u najvećemu su broju sudjelovali u programu i ostvarili najbolje rezultate na kvizovima te će, uz novčane nagrade, u njihovim školama Coca-Cola HBC Adria organizirati i predavanja masterclass.

Predavanja masterclass održat će se i u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar, u kojoj je najveći broj učenika odslušao svih pet modula programa, a prema rezultatima kviza zauzeli su četvrto mjesto.