Pretraga

Završio prvi ljetni kamp za autističnu djecu u Hrvatskoj: ‘Cilj je osigurati skrb 365 dana u godini’

A- A+

Početkom ovog ljeta otvoren je prvi ljetni kamp za autistične osobe i djecu u Hrvatskoj. Nakon skoro dva mjeseca ljetni kamp u Splitu je završio, a s polaznicima kampa radilo je više od 30 stručnjaka i volontera. Radilo se na unaprjeđenju raznih vještina djece i odraslih autista, a sve to kako bi i dalje imali rutinu odlasku u školu te druženja s prijateljima u poznatom okruženju.

djeca u ljetnom kampu za autistične osobe i djecu u splitu

Foto: Autizam 365

Kampanja #autizam365 ove je godine za cilj imala prikupiti donacije kako bi djeca preko ljeta imala osiguranu skrb, radionice i edukacije, budući da OŠ Centar za autizam Split i Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači te Slava Raškaj ne rade preko ljeta. Tako je ove godine zaživio prvi ljetni kamp za autistične osobe i djecu.

– Ovo je dokaz da našoj djeci treba skrb 365 dana u godini i ne mislimo stati dok se to ne ostvari. Sreća i osmijeh na njihovim licima svakoga jutra je neopisiva, a stečeno znanje i vještine pomoći će im u daljnjem razvoju. Zato ćemo u rujnu Gradu Splitu predočiti cijelu dokumentaciju i organizacijsku strukturu kampa i očekujemo da za iduće ljeto nećemo morati prikupljati donacije, već da će se grad i županija aktivno uključiti, rekli su iz udruge Autizam 365.

Ljetni kamp je trajao više od mjesec i pol dana, a s polaznicima je više od 30 stručnjaka i volontera radilo je na unaprjeđenju raznih vještina djece i odraslih autista. Sve to se radilo kako bi djeca i dalje imala rutinu odlasku u školu te druženja s prijateljima u poznatom okruženju.

– Hvala svim donatorima, jer bez njih ovo ne bi bilo moguće. Autizam ne poznaje pauzu, s njim se živi svih 365 dana u godini, kako naša djeca tako i mi roditelji. Zato u planu imamo aktivnosti koje će doprinijeti boljoj kvaliteti života djece i roditelja, ali glavni cilj udruge je osigurati skrb 365 dana u godini, poručili su i dodali kako je više od 100 tvrtki i nekoliko stotina građana sudjelovalo je u prikupljanju donacija kako bi ljetni kamp bio moguć.

Najavili su i daljnje akcije te pozvali sve volontere koji se žele pridružiti udruzi i pomoći članovima u nastojanjima da djeci osiguraju cjelogodišnju skrb, da se jave njima na email [email protected] ili na Facebook i Instagram stranici udruge Autizam 365.