Pretraga

Završio si školu, imaš između 15 i 29, ali nikako naći posao? Ovi ljudi pomoći će ti – skroz besplatno

A- A+

Teško ti se zaposliti, otvorila bi svoj biznis, ali ne znaš kako, a imaš između 15 i 29 godina? Institut za razvoj tržišta rada ima sjajan program za tebe. Pomoći će ti da se izgradiš, prijaviš za poslove i rasturiš na intervjuima. Ako otvaraš svoj biznis, pomoći će ti sastaviti poslovni plan, a cijelo vrijeme, potpuno će ti besplatno dati i karijernog mentora koji će ti pomagati kroz cijeli proces.

razgovor za posao

Foto: Unsplash

Škola je završila i sad trebaš naći posao? Uskoro ćeš se trebati osamostaliti, zaraditi svoj novac? Misliš da je tvoja situacija teška i nitko ti ne može pomoći da nađeš zaposlenje? Imaš između 15 i 29 godina? Institut za razvoj tržišta rada ima rješenje za tebe.

Pomoći će ti da se zaposliš, potpuno besplatno

‘Mladi mogu sve – Povjerenjem do posla’ njihov je novi projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda. Usmjeren je na uključivanje učenika na tržište rada nakon završetka srednje škole, a kako navode, pružaju step-by-step podršku mladima da dođu do pravog posla i to u potpunosti besplatno. Na društvenim mrežama pokrenuli su i projektni hashtag #MladiMoguSve.

Sve što moraš zadovoljiti je imati između 15 i 29 godina i ne biti prijavljen kao nezaposlena osoba na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ). Osim toga, uključiti se ovaj program možeš ako već trenutno ne pohađaš neki formalni program obrazovanja – faks, prekvalifikaciju ili program za obrazovanje odraslih.

Institut za razvoj nudi ti osobnog karijernog savjetnika koji će s tobom napraviti plan razvoja karijere, a zajedno s drugim vršnjacima ćeš uz podršku tražiti posao, pripremati se za intervjue i prijavljivati na poslove. Osim toga, organizirat će i stručne radionice pa ti omogućiti da svoje komunikacijske, prezentacijske i druge vještine dovedeš na profesionalnu razinu.

Ako želiš otvoriti vlastiti biznis, pomoći će ti i oko toga

Ako ne želiš raditi za nekoga, već pokrenuti svoj biznis, Institut će ti kroz ovaj projekt pomoći da napišeš svoj poslovni plan, prijaviš se za poticaje i kreneš u svoju vlastitu poduzetničku avanturu.

Kroz sve ovo, na što se god odlučiš, imat ćeš svog karijernog mentora koji će u svakom koraku biti uz tebe, na kavi, porukama, pozivima, kako ti god bude odgovaralo. Na koncu dana, ako ti ne treba pomoć u vidu prijava na posao ili otvaranja biznisa, već iz nekog trećeg razloga ne možeš naći posao, Institut će ti i u tome aspektu potpuno besplatno ponuditi pomoć.

Više informacija o ovome projektu možeš pronaći na ovoj stranici. Ako zadovoljavaš uvjete i odgovara ti sve što nudi Institut za razvoj tržišta rada, prijaviti se možeš ispunjavanjem ove prijavnice.