Pretraga

Zbog pisma učenika u zagrebačku Klasičnu gimnaziju dolazi inspekcija

A- A+

Kao posljednju slamku spasa, učenici Klasične gimnazije izabrali su javno pismo u kojem su naveli sve poteze kojima njihov ravnatelj Dario Budimir čini školu neugodnim mjestom. Nakon dvije godine strahovlade, učenički glas se čuo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pokrenut će inspekciju na temelju učeničkog pisma. Pokušali smo doći do ravnatelja, no iako je bio u školi, svoju telefonsku slušalicu nije podizao.

Prije nekoliko dana objavili smo pismo učenika trećeg razreda zagrebačke Klasične gimnazije u kojem se žale na strahovladu trenutnog ravnatelja Darija Budimira.

Frustrirani i razočarani što njihova škola više nije ista kao ona u koju su se prije tri godine upisali, učenici su se odlučili obratiti medijima.

Navodno širio negativizam i provodio strahovladu

Ako je vjerovati učenicima, ravnatelj Klasične gimnazije je u posljednje dvije godine učinio niz poteza kojim je razočarao i neugodno iznenadio sve učenike, ali i profesore.
Čelnik škole je samoinicijativno skratio odmor s 20 na 15 minuta te odlučio školu cijeli dan držati zatvorenu i puštati učenike van samo za vrijeme velikog odmora.

– Koliko je to opasno govori primjer kad je bila vježba evakuacije u slučaju požara i kad smo čekali da se vrata otključaju 10 minuta, pišu učenici.
Osim toga Dario Budimir je pokušao učenicima ukinuti maturalno putovanje, no zbog pritiska roditelja popustio je i promijenio ploču.

Iako učenici smiju ići na maturalac, oni su i dalje u neizvjesnosti oko lokacije putovanja dok njihovi kolege iz drugih škola već otplaćuju svoj put.

Izdvojeni članak

Pismo gimnazijalca o zdravstvenom odgoju

Ministarstvo potvrdilo da kreće inspekcija

Navedeni ravnateljevi potezi nisu ni dio onoga što svakodnevno čini profesorima. Upada na sat ljut i bez pozdrava i učenike ispituje o radu profesora prekidajući nastavnike u predavanju.
Učenici smatraju da je ovakav stav uvelike utjecao na pad kvalitete nastave, a očajni su se obratili javnosti s apelom da ne žele ovakvu školu.

Zbog ove situacije uskoro u Klasičnoj gimnaziji kreće inspekcijski nadzor u kojem će se utvrditi činjenice koje su relevantne za bilo kakvo daljnje postupanje, potvrdili su nam iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Posljednja dva dana kontaktirali smo školu u više navrata kako bismo pitali ravnatelja Budimira za njegov stav, no iako smo dobili informaciju da je u školi, do njega nije bilo moguće doći jer se na telefon – nije javljao.