Pretraga

Zbog pisma učenika u zagrebačku Klasičnu gimnaziju dolazi inspekcija

Kao posljednju slamku spasa, učenici Klasične gimnazije izabrali su javno pismo u kojem su naveli sve poteze kojima njihov ravnatelj Dario Budimir čini školu neugodnim mjestom. Nakon dvije godine strahovlade, učenički glas se čuo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pokrenut će inspekciju na temelju učeničkog pisma. Pokušali smo doći do ravnatelja, no iako je bio u školi, svoju telefonsku slušalicu nije podizao.

Prije nekoliko dana objavili smo pismo učenika trećeg razreda zagrebačke Klasične gimnazije u kojem se žale na strahovladu trenutnog ravnatelja Darija Budimira.

Frustrirani i razočarani što njihova škola više nije ista kao ona u koju su se prije tri godine upisali, učenici su se odlučili obratiti medijima.

Navodno širio negativizam i provodio strahovladu

Ako je vjerovati učenicima, ravnatelj Klasične gimnazije je u posljednje dvije godine učinio niz poteza kojim je razočarao i neugodno iznenadio sve učenike, ali i profesore.
Čelnik škole je samoinicijativno skratio odmor s 20 na 15 minuta te odlučio školu cijeli dan držati zatvorenu i puštati učenike van samo za vrijeme velikog odmora.

– Koliko je to opasno govori primjer kad je bila vježba evakuacije u slučaju požara i kad smo čekali da se vrata otključaju 10 minuta, pišu učenici.
Osim toga Dario Budimir je pokušao učenicima ukinuti maturalno putovanje, no zbog pritiska roditelja popustio je i promijenio ploču.

Iako učenici smiju ići na maturalac, oni su i dalje u neizvjesnosti oko lokacije putovanja dok njihovi kolege iz drugih škola već otplaćuju svoj put.

Ministarstvo potvrdilo da kreće inspekcija

Navedeni ravnateljevi potezi nisu ni dio onoga što svakodnevno čini profesorima. Upada na sat ljut i bez pozdrava i učenike ispituje o radu profesora prekidajući nastavnike u predavanju.
Učenici smatraju da je ovakav stav uvelike utjecao na pad kvalitete nastave, a očajni su se obratili javnosti s apelom da ne žele ovakvu školu.

Zbog ove situacije uskoro u Klasičnoj gimnaziji kreće inspekcijski nadzor u kojem će se utvrditi činjenice koje su relevantne za bilo kakvo daljnje postupanje, potvrdili su nam iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Posljednja dva dana kontaktirali smo školu u više navrata kako bismo pitali ravnatelja Budimira za njegov stav, no iako smo dobili informaciju da je u školi, do njega nije bilo moguće doći jer se na telefon – nije javljao.