Pretraga

Zbog smrti srednjoškolke liječnici održali konferenciju za medije i otkrili pojedinosti slučaja

A- A+

Učenica splitske Ekonomske i upravne škole preminula je ovog vikenda u dobi od svega 17 godina. Bila je pozitivna na koronavirus, a liječnici koji su u bolnici zaprimili djevojku održali su konferenciju za medije na kojoj su pojasnili kako je djevojka bolovala od kroničnih bolesti.

Liječnica Branka Polić | Screenshot: N1

Stožer civilne zaštite u Splitu objavio je ovog ponedjeljka kako je preminula 17-godišnja djevojka. Riječ je o učenici Ekonomske i upravne škole Split, a djevojka je bolovala od kroničnih bolesti i bila je pozitivna na koronavirus.

Imala je pridružene kronične bolesti

– Pacijentica je primljena na hitni prijem Križine zbog zastoja srca i disanja. Nakon uspješno provedene reanimacije smještena u jedinicu za intenzivno liječenje Klinike za dječje bolesti. Ona je imala pridružene kronične bolesti, a ustanovili smo da je bila COVID pozitivna, rekla je na konferenciji za medije liječnica Branka Polić s Odjela za intenzivno liječenje djece splitskog KBC-a, prenosi N1 televizija.

Liječenje srednjoškolke iz Splita nastavljeno je na zavodu za intenzivnu pedijatriju po svim pravilima struke, kaže Polić.

– Nakon uspješne reanimacije ona je stabilizirana. Međutim, nažalost, došlo je do nemilog događaja, smrtnog ishoda, unatoč liječenju, rekla je liječnica.

Izdvojeni članak

Tuga u Splitu: Preminula 17-godišnja učenica Ekonomsko-upravne škole

‘Ne možemo zanemariti činjenicu da je bila COVID pozitivna’

Službeni razlog smrti, dodaje, je zastoj rada srca i pluća. Upitana može li korona biti uzrok, rekla je da se to ne može zanemariti.

– Isto tako ne možemo zanemariti činjenicu da je bila COVID pozitivna. Vjerojatno je do smrti došlo, između ostalog, zbog kroničnih bolesti uz COVID-19 infekciju, rekla je Polić, prenosi N1.

Potvrdila je kako je obitelj u samoizolaciji te je rekla da je u subotu popodne djevojka dobila temperaturu. Razred koji je pohađala djevojka također je u samoizolaciji, a Polić je na konferenciji kazala kako ne može komentirati što će biti s djecom koja imaju astmu i idu u školu, i ne sudjeluju na online nastavi.

– Djevojčica je primljena u zastoju srca i disanja, hitno je reanimirana. To popodne pojavila se temperatura. Hitna pomoć Šestanovac su proveli sve postupke reanimacije u kolima po pravilima struke. Jedna medicinska sestra koja se tu zatekla počela je reanimaciju. Do hitnog prijema su u nekoliko navrata vratili funkcije, kazala je Polić na konferenciji za medije, prenosi N1.

Zbog smrti srednjoškolke liječnici održali konferenciju za medije i otkrili pojedinosti slučaja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap