Pretraga

18-godišnjaka privela policija jer je više puta napuštao kuću dok je imao koronu

A- A+

Policija u Vukovaru zatekla je 18-godišnjaka izvan obiteljske kuće iako je zbog korone trebao biti na kućnom liječenju. Sumnja se da je pozitivan na koronu više puta izlazio te time počinio kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti. Predan je pritvorskom nadzorniku te mu je zabranjeno napuštanje boravišta.

Foto: Pexels

18-godišnjak iz Vukovara osumnjičen je da je više puta napuštao obiteljsku kuću iako je bio zaražen koronavirusom te time počinio kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti.

– Naime, 13. svibnja u 14,45 sati u Ulici Njivice u Vukovaru policijski službenici zatekli su 18-godišnjaka koji je, prema prikupljenim obavijestima, napuštajući obiteljsku kuću u više navrata kršio posebnu mjeru „Covid-liječenje u kući“ izrečenu zbog oboljenja od koronavirusa te time doveo u opasnost od njegovog širenja među ljudima, navode iz PU vukovarsko-srijemske.

Izdvojeni članak
tulumarenje

Student tulumario za vrijeme samoizolacije: Sud ga kaznio s 22 tisuće kuna

Idućeg dana mladić je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

– Rješenjem nadležnog državnog odvjetništva 18-godišnjaku je određena mjera opreza zabrana napuštanja boravišta, obiteljske kuće u Vukovaru, stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.