Pretraga

Zbog utakmice i dočeka Vatrenih velike izmjene u voznom redu tramvaja: Evo kako će prometovati za vikend

A- A+

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu će od 16 sati igrati svoju posljednju, polufinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru protiv Maroka. Doček Vatrenih organiziran je u Zagrebu u nedjelju, a toga dana tramvajske linije neće prometovati kroz centar grada. Odstupanja od voznog reda moguća su i u subotu za vrijeme trajanja utakmice.

Za vikend se zbog utakmice i dočeka reprezentacije očekuju izmjene u prometu | foto: Pixabay/srednja.hr

ZET javlja da će zbog svečanog dočeka hrvatske nogometne reprezentacije, koji će se održati u nedjelju 18. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića, od 14 sati pa do završetka koncerta, tramvajske linije 2, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 prometovati obilazno preko Glavnog kolodvora.

– Na trasi od Zračne luke do centra grada ne očekuju se značajnije izmjene ili zastoji u tramvajskom i autobusnom prometu, no u slučaju promjene trase ili načina transfera, stručne službe ZET-a će promptno preusmjeravati promet. Oko 17:30 moguće je skraćivanje autobusne linije 118 (Trg Mažuranića – Voltino) te će prometovati na relaciji Voltino – Magazinska/Božidara Adžije, stoji u priopćenju ZET-a.

Odstupanja od voznog reda moguća su i u subotu. Od 16 sati na rasporedu je nogometna utakmica Hrvatska – Maroko za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, koja će se u izravnom prijenosu moći gledati na velikom ekranu postavljenom na Trgu bana Josipa Jelačića.

– U slučaju većeg broja gledatelja, a ovisno o sigurnosnoj procjeni policije, moguće je preusmjeravanja tramvajskih linija 2, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 s Trga bana Jelačića na Glavni kolodvor, za vrijeme trajanja utakmice. Korisnike ljubazno molimo za razumijevanje, javljaju iz ZET-a.