Pretraga

ZET ispričnice: Evo kako i do kada je ispuniti ako ste zbog prometnog kolapsa zakasnili u školu

A- A+

ZET nudi ispričnice u slučajevima kada su osobno odgovorni za vaše kašnjenje zbog korištenja javnog prijevoza. Takav je slučaj i s jutrošnjim sudarom tramvaja na križanju Držićeve i Vukovarske. Zahtjev za E-ispričnicom možete ispuniti na njihovim web stranicama. Maksimalni rok za traženje ispričnice je pet dana.

Tramvaj u Zagrebu | Foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Zagrebačke ulice su praktički uvijek pune gužvi u ponedjeljak ujutro. Kao da to već nije samo po sebi dovoljno izazovno, Zagrepčani su doživjeli poprilični prometni kolapas na križanju Vukovarske i Avenije Marina Držića.  Unutar samog raskrižja, sudarile su se tramvajske linije 5 i 8. Po svemu sudeći, osmica je iskočila iz tračnica. Trenutno, prema pisanju medija i službenih informacija, nitko nije ozlijeđen u ovom incidentu.

Međutim, stvorile su se ogromne gužve na ovom velikom križanju. Radnici na terenu su uklanjali oba tramvaja, vratili ih u tračnice, pa zatim i odvezli. Provjerili su i naponsku mrežu. ZET je objavio da je u 9:35 sati konačno došlo do normalizacije tramvajskog prometa.

Izdvojeni članak
Unutrašnjost tramvaja

Treba li u tramvaju ustupiti mjesto starijima i trudnicama? ‘I mladi su ponekad umorni’

Ipak, sam incident se dogodio oko pola osam ujutro. Uz brojne ljude koji su kasnili na posao, zasigurno su na školski sat možda zakasnili i poneki učenici. Pogotovo za one koji su koji su se pouzdali u usluge javnog prijevoza, ZET svakako snosi odgovornost. Stoga na svojoj stranici i nude E-obrazac čijim ispunjavanjem možete dobiti ispričnicu ako ste danas zakasnili u školu.  U obrascu je potrebno navesti svoje ime, E-mail na koji se treba dostaviti ispričnica (razrednica), te navesti linija ili stajalište na kojemu ste imali probleme. Možete staviti i dodatnu napomenu ako želite.

– Svi traženi podaci su potrebni kako bi se moglo dati točnu informaciju na zahtjev korisnika (vrijeme događaja, linija, stajalište, itd.). Korisnik upisuje podatak o e-mail adresi pravne  osobe kojoj se upućuje tražena e-ispričnica i na temelju toga ZET šalje njegove podatke toj pravnoj osobi. Također, đaci i studenti obvezni su u rubriku ‘E-mail pravne osobe za dostavu potvrde’ upisati e-mail adresu obrazovne ustanove, kako bi ista zaprimila izdanu potvrdu. Rok za podnošenje zahtjeva za e-ispričnicom iznosi 5 dana od dana događaja, napomenuli su iz ZET-a.