Pretraga

ZET poziva srednjoškolce da dođu po svoje pokaze

A- A+

Počelo je punjenje kupona za novu školsku godinu, koja je već previše blizu. Od 29. kolovoza svoje pokaze mogu napuniti ili napraviti redoviti učenici srednjih škola koji ostvaruju pravo na subvenciju. ZET poziva i srednjoškolce koji imaju pravo na besplatan prijevoz da što prije izrade kartice s kojima mogu bezbrižno putovati Zagrebom.

Redoviti učenici srednjih škola koji ostvaruju pravo na subvenciju od ponedjeljka mogu napuniti ili izraditi svoje pokaze.

Novi korisnici moraju imati ovjeren zahtjev i potvrdu

Srednjoškolci koji su prošle godine ostvarili pravo na sufinancirani prijevoz, za ovu školsku godinu ne trebaju priložiti Potvrdu, jer se već nalaze na popisu korisnika. Međutim, moraju doći sa svojom pretplatnom kartom na prodajna mjesta ZET-a ili kioske Tiska i iNovina kako bi preuzeli novi kupon.

Novi korisnici moraju pak na prodajno mjesto ZET-a donijeti ovjeren zahtjev za izdavanje pretplatne karte te Potvrdu koju im je ovjerila škola s potpisom roditelja učenika. Da ne bi bilo zabune, iz ZET-a napominju kako se taj dokument preuzima i ovjerava u školskoj instituciji.

Zagrebački studenti i učenici svoje pokaze mogu izraditi još od sredine kolovoza

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja poziva i srednjoškolce koji imaju pravo na besplatan prijevoz da što prije dođu po svoj pokaz. ZET je još od 16. kolovoza započeo s procedurom produljenja postojećih ili izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz redovitim učenicima i studentima.

Učenici i studenti koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, ali uz ovjereni Zahtjev ZET-a moraju produljiti svoj status.

Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija, već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici.

Učenički statusi od prošle školske godine vrijede do 30. rujna, a studentski do 31. listopada.

Novim korisnicima iz ZET-a predlažu da karticu izrade što prije, jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu.

Što sve trebate za izradu novog ili produljenje starog pokaza za novu školsku i akademsku godinu pročitajte ovdje.