Pretraga

ZET uveo još dvije tramvajske linije: Evo što je s onima koji su tijekom obustave imali plaćen pokaz

A- A+

Tijekom ožujka je zbog epidemiološke situacije donesena odluka o obustavi javnog prijevoza, a ta je mjera ukinuta proteklog tjedna, kada je ZET u promet pustio i četiri autobusne i tri tramvajske linije (zbog oštećenja infrastrukture u potresu). Od ovog ponedjeljka u promet se puštaju još dvije tramvajske linije, a ZET je objavio i što će biti s građanima koji su tijekom obustave imali plaćen pokaz.

Foto: Ivan Klindić|www.ivanklindic.info

U sklopu druge faze postupne uspostave tramvajskog prometa, od ovog ponedjeljka u promet je puštena tramvajska linija 12 Ljubljanica – Dubrava, a u 13.30 sati s terminala u Dupcu u promet će biti puštena tramvajska linija 7 koja će prometovati od Dupca, preko Novog Zagreba i novoizgrađenog remetinečkog rotora do Savskog mosta.

Ukupno vozi pet tramvajskih linija

Linija 12 prometovat će izmijenjenom trasom : Ljubljanica – Ulica Grada Vukovara – Držićeva –  Šubićeva – Kvaternikov trg – Maksimirska – Dubrava. Istodobno, linija 5 uvedena proteklog tjedna, vraća na svoju uobičajenu trasu: Prečko – Savska cesta – Ulica Grada Vukovara – Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg – Maksimirska – Dubrava.

Podsjećamo, kako od 27. travnja tramvajska linija 3 prometuje trasom Ljubljanica – Ulica grada Vukovara – Savišće, dok linija 14 prometuje od Zapruđa preko remetinečkog rotora do Ljubljanice.

Izdvojeni članak
maska virus

Ukida se dio mjera donesenih zbog koronavirusa: Pogledajte što se sve otvara u narednom razdoblju

– Puštanje tramvajske linije 7 u promet bit će ujedno prilika da se Grad Zagreb i ZET zahvale vatrogascima za napore uložene u sanaciju posljedica potresa. Tramvaj će biti prigodno oslikan u vatrogasne motive, čime se ujedno obilježava i 150 godina vatrogastva u Gradu Zagrebu, kao i blagdan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Uvođenjem tramvajske linije 7 nastavlja se postupna normalizacija tramvajskog prijevoza te u ovom trenutku Zagrebom prometuje pet tramvajskih linija, priopćili su iz ZET-a uz dodatak da će tramvajske linije prometovati prema prilagođenom rasporedu vožnje.

Produljenje pokaza za one koji su imali pretplatnu kartu tijekom obustave

Građanima koji su u vrijeme obustave prijevoza imali plaćen mjesečni ili godišnji kupon na pretplatnoj karti, omogućeno je produljenje valjanosti istih. Iz ZET-a poručuju da povrat novčanih sredstava za razdoblje obustave prometa nije moguć.

– Putnici sa mjesečnim kuponima ostvaruju pravo na produljenje valjanosti razmjerno broju dana obustave prijevoza u mjesecu za koji je izdan mjesečni kupon. Korisnici se trebaju javiti na bilo koje prodajno mjesto ZET-a, najkasnije do 31. svibnja 2020. godine, gdje će im se produljiti valjanost mjesečnog kupona izdavanjem odgovarajuće potvrde. Mjesečni kupon na pretplatnoj karti bit će produljen počevši od dana izdavanja prethodno navedene potvrde, a razmjerno broju dana obustave javnog prijevoza. Putnici s godišnjim kuponima također ostvaruju pravo na produljenje valjanosti razmjerno broju dana obustave prijevoza. Korisnici godišnjih kupona na Pretplatnoj karti obavezni su se najkasnije do dana isteka godišnjeg kupona osobno javiti na bilo koje prodajno mjesto ZET-a, gdje će im se produljiti valjanost kupona izdavanjem odgovarajuće potvrde. Godišnji kupon na Pretplatnoj karti bit će produljen od dana prestanka valjanosti aktivnog godišnjeg kupona, razmjerno broju dana obustavljenog prijevoza, poručili su iz ZET-a.

Za kraj dodaju kako se ova mogućnost ne odnosi se na korisnike javnog gradskog prijevoza koji ostvaruju prava temeljem sklopljenih ugovora o kupoprodaji godišnjih pretplatnih karata između poslodavca i ZET-a te na korisnike koji ostvaruju pravo na besplatni mjesečni kupon ZET-a temeljem odluke o socijalnoj skrbi.