Pretraga

Županija podijelila nagrade najuspješnijim učenicima: ‘Iza vaših rezultata stoji puno vremena i rada’

A- A+

Ukupno 79 učenika i učenica iz Istarske županije osvojilo je prvo mjesto na državnim natjecanjima u znanju i sportu u protekloj školskoj godini. Sve njih županija je nagradila novčanim bonom za knjižaru u iznosima od 600 i 400 kuna.

Istarski župan Boris Miletić održao je prijem za učenice i učenike državne prvakinje i prvake u predmetnim i sportskim natjecanjima u školskoj godini 2021./2022., kao i njihove mentorice i mentore. Radi se o ukupno 79 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola s područja Istarske županije. Najuspješnijim učenicima na natjecanjima uručena je i nagrada – dobili su prigodne bonove za Nove Istarske knjižare u iznosu od 600 kn za pojedinačne prvake, a u iznosu od 400 kn za one timske, što je ovogodišnja novina Istarske županije, priopćeno je iz te županije.

Prema riječima pročelnice za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricije Percan, ove je godine na županijskim natjecanjima sudjelovalo preko 1.200 istarskih učenika.

Izdvojeni članak
učenje - ruksak - učenik

Objavljena imena najuspješnijih učenika u Hrvatskoj u 2022., pogledajte tko su i iz kojih škola dolaze

Čestitavši im na ostvarenim uspjesima, župan je kazao kako je teško i zahtjevno biti najbolji u razredu, u školi, u županiji, a pogotovo na razini države.

– Iza vaših rezultata stoji puno vremena, rada, zalaganja, odricanja te pomoći i podrške mentora, ravnatelja i roditelja. Našim mladima volim poručiti da ulažu u svoje znanje jer, bez obzira što god da se dogodilo u svijetu, znanje im nitko ne može oduzeti i to je najisplativija investicija. Stoga, ulažite i dalje u svoje znanje i svoje kompetencije jer živimo u društvu koje se jako brzo mijenja i sve je kompetitivnije, ali ako ste vi u svojim vještinama najbolji za vas straha nema. Vi ste naš ponos i želim da tim putem nastavite i da i dalje budete najboljim promotorima naše regije, poručio je Miletić.


Na portalu srednja.hr nedavno smo pokrenuli Alumni projekt. Alumni dio portala je popis svih dobitnika Oskara znanja, državne nagrade koja se dodjeljuje učenicima za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Riječ je o projektu koji mapira najbolje hrvatske učenike i profesore prema kriteriju dobivenih Oskara, a partner tog projekta je Hrvatska zajednica županija.