Pretraga

Objavljena imena najuspješnijih učenika u Hrvatskoj u 2022., pogledajte tko su i iz kojih škola dolaze

A- A+

Već godinama najuspješnijim učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO) dodjeljuje posebno priznanje Oskar znanja. Ovogodišnja dodjela održat će se 13. i 14. lipnja, a AZOO je objavio i imena svih ovogodišnjih dobitnika.

Skulptura Oskar znanja za 2020. godinu | foto: srednja.hr

Prethodne dvije godine značajan broj natjecanja, kako državnih tako i međunarodnih, održavao se online. I sama dodjela nagrade Oskar znanja najuspješnijima od njih održana je beskontaktno, ali ove godine neće biti tako.

Nagradu za uspjeh na državnom dobiva 348 učenika, a za međunarodna 22

– Nakon dvije godine online dodjele Agencija za odgoj i obrazovanje s veseljem najavljuje ovogodišnju dodjelu Oskara znanja učenicima pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2021./2022. Svečana dodjela održat će se u sportskoj dvorani XV. gimnazije u Zagrebu 13. i 14. lipnja 2022. godine, javljaju iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Dodaju i da će se prvog dana, Oskari uručiti najboljim učenicima osnovnih škola, a sljedećega dana, bit će nagrađeni najuspješniji učenici srednjih škola i učenici koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima.

– Oskar znanja, najveće i najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za njihove velike uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima, ove se godine dodjeljuje 18. puta. Svojim uspjesima i rezultatima na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu Oskar znanja osvojilo je 348 učenika, a za uspjeh na međunarodnim natjecanjima Oskarom znanja bit će nagrađeno 22 učenika. Priznanje će biti uručeno i njihovim učiteljima i nastavnicima mentorima, koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja, priopćili su iz AZOO-a.

Izdvojeni članak
ispit

Naši učenici u velikoj ‘berbi’ medalja: Na dva ugledna natjecanja osvojili ih čak – sedam

Tko je bio najuspješniji?

Podsjetimo, srednja.hr nedavno je pokrenula Alumni projekt. Alumni dio portala je popis svih dobitnika Oskara znanja, državne nagrade koja se dodjeljuje učenicima za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Riječ je o projektu koji mapira najbolje hrvatske učenike i profesore prema kriteriju dobivenih Oskara, a partner tog projekta je Hrvatska zajednica županija.

U nastavku možete vidjeti imena najuspješnijih učenika u 2022. kojima će se dodijeliti Oskar znanja. U prvom dijelu dokumenta nalazi se popis dobitnika u osnovnim školama, u drugom popis srednjoškolaca kojima će se dodijeliti Oskar znanja, a u posljednjem dijelu dokumenta su osvajači medalja na međunarodnim natjecanjima. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.32 MB]