Strukovnjak ‘rasturio’ Fiziku na maturi: ‘Ključni uzrok loših rezultata su učenici koji ne uče dovoljno’

Da na državnoj maturi izvrsne rezultate ne postižu samo gimnazijalci, dokazala su četvorica učenika strukovnih škola koji su ove godine na nekom od ispita postigli stopostotni rezultat. Njihov uspjeh Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je sa 2.500 kuna. Među nagrađenima je i učenik Tehničke škole Pula, Vedran Zović, koji je bez greške riješio ispit iz Fizike.

Read more

Najljepša priča mature: Trojica učenika istog 4.b razreda imala su 100% na jednom od ispita

Rad, trud i volja koje su Niko Kaštelan, Ivor Vavra Plavšić i Karlo Bujas pokazali tijekom srednje škole nagrađen je stopostotnim uspjehom na jednom od ispita državne mature. Niko je bez greške riješio višu razinu Engleskog, Ivor Kemiju, a Karlo višu razinu Matematike. I ništa ne bi bilo neobično da ovi izvrsnici nisu pohađali isti razred!

Read more

Dino je jedan od najuspješnijih strukovnjaka na maturi: Na Fizici imao 100%, a petice ‘pobrao’ iz još tri predmeta

Uz Ivu Barać, djevojku koja je Matematiku i Fiziku riješila bez greške i dobila Nagradu Soljačić, nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja uručena je još četvorici najuspješnijih maturanata iz strukovnih škola. Jedan od njih je Dino Držaić, donedavni učenik Tehničke škole Ruđera Boškovića, kojemu je pošlo za rukom pokupiti odličan iz svih predmeta kojima je pristupio.

Read more