Pretraga

Pogledajte kako su se prije 61 godinu zagrebačke gimnazijalke odijevale za maturalnu

A- A+

Stiglo je to doba godine kada maturanti i maturantice već intenzivno razmišljaju o svom stylingu za jednu od najvažnijih noći u godini – maturalnu zabavu. Logično je da su se moda i modni izričaji maturantica u posljednjih šest desetljeća značajno promijenili, a to možda najbolje dokazuje i fotografija na koju smo naišli na Facebooku zagrebačke Pete gimnazije. Ova maturalna zabava održala se sada već davne 1958. u Hrvatskom glazbenom zavodu, a na slici je jedan VIII. b razred sa svojim profesorom Nasurovićem.

Napomenimo ovom prilikom kako portal srednja.hr u suradnji s Varteksom poklanja jedno odijelo jednom maturantu! Kako sudjelovati u našem giveawayu možete doznati na ovoj poveznici.

___________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.