Pretraga

Urnebesan komentar: Evo kako filozof i teolog rješavaju problem začepljenog odvoda

A- A+

Mediji su se ovih dana raspisali o nepopunjenim mjestima na hrvatskim visokim učilištima. Izazvalo je to različite komentare i rasprave o studijima i studiranju, a jedan komentar s fejsa prikupio je mnoštvo lajkova. Naime, ispod objave zadarskog portala o broju nepopunjenih mjesta na zadarskom sveučilištu, jedan muškarac urnebesno je objasnio kako njegovi rođaci filozof i teolog popravljaju odvod i tako pokušao objasniti veću vrijednost radnika koji nije završio fakultet. Na kraju priče, radnik svoj novac zaradi, a filozof i teolog izvise. Screenshot komentara su podijelili i na fejsu Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru i upitali ljude kako ga komentiraju.

– Baš sam shrvan, neki dan mi se začepio odvod, došla dva rođaka koja su završili filozofiju i teologiju. Jedan mi je predložija da živin kao Diogen u bačvi pa da neću imat takvih problema, ali neću imati ni režija. Drugi mi je rekao da moram transcedentalno riješiti problem najprije sa sobom, a onda s odvodom. Onda je doša rođak Marko vodoinstalater, reka njima da ne seru, odštopa i uzeja dvista kuna i pita njih dva što ima na birou, glasi komentar koji je skupio na stotine lajkova, a koji je na inovativan način, u formi vica, objasnio stajalište njegovog autora.

U komentarima na objavu Studentskog zbora javio se i jedan bivši student “besmislenog” studija koji je pak istaknuo da ima i onih koji i s takvim fakultetima pronalaze posao, te je objasnio zašto je studiranje ipak važno za intelektualni razvitak čovjeka.

– Završio sam faks (i to neprofitabilnu arheologiju), imam super poslove otkad sam diplomirao iako nisu u struci i bez problema ih obavljam, i promijenio sam dovod i odvod vode, pločice na podu i zidu, čitavu kuhinju i struju. Ovakvi komentari su gluposti i tipičan fašistički folklor koji vodi zatupljivanju, svađi i podjelama. Sve se može, ali iskustvo, znanje i dogodovštine koje doživiš na faksu ne bi minja za sve šolde svita. O navici čitanja knjiga da ne govorim. Puno je lakše naučiti postavljati pločice i cijevi nego sjesti i naučiti 500 stranica iz predmeta kod old school pročelnika kad je 16.8. i svi se kupaju. O pisanju diplomskog dok imaš bebu da ne govorim, glasi komentar.