Pretraga

Budi inženjer/ka na dan: Fakultet organizira besplatne STEM radionice za osnovnoškolce

Proljetni BIND – Budi inženjer/ka na dan” je drugo izdanje besplatnih STEM radionica za osnovnoškolce, održava se na zagrebačkom FER-u, a za sudjelovanje nije potrebno predznanje.

bind

Budi inžinjer na jedan dan! | Foto: FER

Radionice se održavaju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER-u) u subotu 6. svibnja 2023., u tri termina: 10:00 – 11:30, 12:00 – 13:30 i 14:00 – 15:30 sati, a za sudjelovanje nije potrebno predznanje. Svaka radionica je podijeljena u četiri dijela, ovisno o razredu:

  • Scratch (2. i 3. razred) – programiranje animacija u programskom jeziku Scratch, a tema je priroda i životinje.
  • Lego (4. i 5. razred) – programiranje Lego robota gdje će djeca naučiti kako prevoziti dragocjeni teret.
  • Croduino (6. – 8. razred) – radionica elektrotehnike na kojoj će djeca raditi sa svjetlećim diodama, otpornicima i zujalicama, a spojit će ih pomoću pločice Croduino i naučiti semafor da poštuje prometna pravila.
  • Lemljenje (5. – 8. razred) –  sastavljanje džepne igre ponavljanja (Simon says).

Za ”zabavnu sobu” nisu potrebne prijave, a ondje će se djeca moći upoznati s različitim tipovima robota, Lego setovima, VR/AR setovima, mini Teslinim transformatorom…

Proljetni BIND organiziraju STEMALICA, ŠUZA, Promocija znanosti, AeroSTREAM i FER. Prijavite se na radionice, a prije toga u promotivnom videu pogledajte što smo vam sve pripremili.

Vidimo se na FER-u!