Pretraga

Dekan Vedran Bilas: Želimo uspjeh FER-a prenijeti na cijelu Hrvatsku!

A- A+

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu 3. prosinca 2022. promovirao je 539 magistri i magistara inženjera FER-a, koji su završili diplomski studij u akademskoj godini 2021./2022. Svečanost u Studentskome centru upečatljivim su motivacijskim govorima upotpunili alumni FER-a, danas čelnici vodećih tehnoloških poduzeća, a na promociji je po prvi puta kao dekan govorio prof. dr. sc. Vedran Bilas.

fer

”Želimo pomoći, surađivati i dijeliti svoje znanje i iskustvo s drugima. Želimo uspjeh FER-a prenijeti na cijelu Hrvatsku da bismo uspjeli zajedno. S diplomom FER-a možete raditi bilo gdje na svijetu. A mi se trudimo da radite nove, velike stvari iz Hrvatske za cijeli svijet. Zajedno smo snaga koja pokreće i unapređuje Hrvatsku“, poručio je Bilas mladim inženjerkama i inženjerima.

Igor Strejček, direktor Microblinka za Hrvatsku, pozvao je promovente da eksperimentiraju jer je ’’tako lakše učiti’’. ’’Kronični sam optimist, ali, osim uspješnih priča, duže bi trajalo kad bih pobrojao svoje neuspješne priče, no to je realna komponenta života jednog optimista. Izlazite danas s FER-a kao top proizvod, kao zajednički rezultat vas i onih koji su vas odgajali i educirali, i veliko im hvala. Budite ljudine, budite FER-ovci’’, zaključio je Strejček.

Josip Ćesić, suosnivač i izvršni tehnički direktor hrvatskog poduzeća Gideon Brothers, podijelio je svoju priču o ostanku na FER-u i nakon završetka studija. ’’U grupi profesora Ivana Petrovića postizali smo zapažene rezultate na globalnim robotičkim ljestvicama i publicirali u najrelevantnijim robotičkim časopisima. Za osnivanje tvrtke, gledajući iz ove perspektive – ostanak na FER-u bio je ključan. Hrvatska je danas zemlja u kojoj stasaju uspješne tehnološke kompanije s globalnim utiskom. Uspješni tehnološki proizvodi više nisu rezervirani za Silicijsku dolinu, London ili Berlin. Danas, iz Hrvatske, imate priliku graditi proizvode za cijeli svijet. Svatko od vas od danas ima priliku igrati svjetsko prvenstvo. I pobjeđivati’’, istaknuo je Ćesić.

U ime studenata uzvanicima su se obratili predstavnici promovenata Marko Pavlek, Marko Čuljak, Luka Mesarić i Juraj Barlek. Cijelu promociju možete pogledati na YuTube kanalu FER-a ovdje.

Dan nakon promocije magistara, u nedjelju 4. prosinca, održana je i promocija 525 FER-ovih prvostupnika, također u SC-u.