Pretraga

Đurđevački srednjoškolci na hackathonu ‘Hack for the future’

A- A+

Od 19. do 20. siječnja 2024. godine, u organizaciji poduzeća Enter Koprivnica – Poduzetnički inkubator, održan je hackathon pod nazivom ‘HACK FOR THE FUTURE’. Ove je godine hackathon organiziran pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu za sve IT profesionalce, studente, osnivače startupova i inovatore.

Foto: SŠ Đurđevac

Oni koji su bili dovoljno hrabri i prihvatili izazov, tijekom hackathona razvijali su aplikaciju iz jednog od tri predviđena područja:

  • jačanje svijesti o klimatskim promjenama;
  • zelena ekonomija;
  • ekološki prihvatljive poduzetničke inicijative.

Na hackathonu je nastupio i tim učenika Strukovne škole Đurđevac u sastavu: Antonio Kolar, Matija Grgičin i Borna Bojkić ,učenici 4.b razrednog odjela, smjer tehničar za računalstvo. Učenici su uspješno razvili i prezentirali aplikaciju pod nazivom ‘5SecondsLife’.

Svrha aplikacije je provođenje personalizirane ankete koja će na najlakši i najbrži mogući način prikupiti što više podataka na temu ’klimatske promjene’. Ciljana skupina su građani, a pri ispunjenju ankete korisnik dobiva savjete kako može pridonijeti očuvanju okoliša na temelju unesenih odgovora.

Učenici su pokazali kreativnost, smisao za timski rad i inovacije, sposobnost rada pod pritiskom i u ograničenom vremenu te su kvalitetno prezentirali školu iz koje dolaze i ravnopravno stali uz bok studentima, inovatorima i profesionalnim developerima.