Pretraga

Misli veliko, vjeruj veliko, djeluj veliko i rezultati će biti veliki – Jednostavno: Škola budućnosti

A- A+

Težnja naše škole, postati i biti po mjeri učenika budućnosti, snaga je i motivacija koja pokreće naše nastavnike i učenike da u jednoj sinergiji i timskom radu stvaraju pozitivan radni i kreativni duh koji stvara ugodnu atmosferu i plodno tlo u kojemu ćete se Vi kao roditelj i Vaše dijete osjećati sigurnim i važnim. Dopustite Vašem djetetu rasti i razvijati se uz nas.

Gimnazija Metković

Tko smo mi?

Gimnazija Metković stari je, iskusni i aktivni član UNESCO-ove organizacije. Naši su učenici također aktivni članovi EU parlamenta i zbog svojih aktivnosti i svojim djelovanjem postali su 2016. dio EPAS škola (EUROPEAN PARLAMENT AMBASSADOR SCHOOL). Postajanjem eTwinning školom postali smo ponosni član eTwinning zajednice – velike europske zajednice nastavnika i učenika. Naša je škola također jedna od samo 8 PASCH škola u Hrvatskoj (partnerska škola budućnosti s renomiranom institucijom, Goethe institutom). Sudjelovali smo u CARNET-ovu pilot projektu e-Škole, a sada smo dio tog projekta. U školi djeluje ACERVATIO (učenički IKT inkubator za kodiranje i 3D printanje). Organiziramo Zero-Waste radionice te smo aktivna članica projekta Biosigurnosti i biozaštite. Naši učenici uz veliku potporu nastavnika hrvatskog jezika, stranih jezika, likovne umjetnosti te ostalih društvenih predmeta samouvjereno i suvereno izražavaju svoju kreativnost i raznim projektima i natjecanjima redovito dokazuju svoju uspješnost u tim područjima.

Poznati smo također po međunarodnoj suradnji sa školama iz cijele Europe koju provodimo mrežno raznim projektima, natjecanjima, ali i različitim mobilnostima u sklopu Erasmus+ projekata.

S web 2.0 alatima nismo se upoznali tek za vrijeme COVID-a 19. Mnogi su se naši nastavnici upoznali s tim alatima i istrenirali ih na edukacijama projekta Škole za život, a mi nastavnici njemačkog jezika radili smo s njima i prije tog preokreta za mnoge škole jer je našim nastavnicima i učenicima mogućnost upoznavanja s AR-om i VR-om omogućilo partnerstvo s Goethe institutom koji nam je osmišljavao i organizirao edukacije na njemačkom jeziku. Tu smo stekli i prva iskustva s robotikom (u toj disciplini osvajali nagrade), u jednom od prvih VR muzeja u obrazovanju izlagali smo svoje uratke i tražili mogućnosti i rješenja kako sve to integrirati u nastavu stranog jezika.

Moramo se ipak pohvaliti da od prošle godine imamo jednu pravu poslasticu za Vašeg i, nadamo se, našeg malog genijalca, a to je projekt Škola budućnosti. U projekt je do sada uključeno preko 200 škola, 400 nastavnika i preko 4.000 učenika.

Pitaš se zašto?

Hej, tebi se obraćam budući inovatoru!

Dođi k nama, upoznaj rad s umjetnom inteligencijom, mBOT-om, Hexapodom, surađuj s nama, otkrijmo zajedno nove načine kako lakše istraživati, učiti, kreirati…

Učinimo našu budućnost u Školi budućnosti po mjeri čovjeka budućnosti.


Projekt Škola budućnosti čiji je cilj učenike diljem Hrvatske pripremiti za tehnološku budućnost provode Stemi, Infobip i A1 Hrvatska.