Pretraga

Na FER-u se održava veliki događaj koji posjeti oko 2.500 studenata, samo je jedan način da ‘upadnete’

A- A+

Sedamnaesto izdanje Job Faira, sajma poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Saveza studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike (KSET), održat će se 8. i 9. svibnja 2024. u Mozaik Event Centru (Slavonska avenija 6/II, Zagreb) s najvećom produkcijskom razinom dosad. Program prvi dan započinje u 11 sati s velikim otvorenjem, nakon čega kreću talkovi i radionice, a program traje sve do 16 sati.

Job Fair, koji svake godine privuče više od 2.500 studenata, za tjedan dana okupit će 110 domaćih i inozemnih pozudeća iz 15 industrija, koji će na preko 100 štandova brojnim zainteresiranim studentima predstaviti svoje projekte, tehnologije i znanja, a posjetitelji će moći uživati i u 12 talkova, 2 panel rasprave i 10 radionica. Posebno, na kraju prvoga dana, 8. svibnja, od 18 sati, održat će se i Loosen Up Party u KSET-u s timskim natjecanjem i besplatnim koktelima.

Središnja tema ovogodišnjeg Job Faira je transformacija. Prvoga dana sajma održat će se panel rasprava na temu kriznog menadžmenta. Na njoj će se pridružiti predstavnici poduzeća Atlantic, Infobip i Syskit i odgovoriti na pitanja kako učinkovito reagirati na krize, mijenjati strategije i donositi odluke u turbulentnim uvjetima te pružiti sveobuhvatan pogled na to kako organizacije upravljaju krizom. Drugoga dana sajma, održat će se panel rasprava o transformacijama poslovnih modela u kojoj će sudjelovati predstavnici tvrtki Prehnit, Codebooq i TIS te podijeliti uspješne primjere u transformaciji poslovnih modela. Drugi dan će završiti brzopoteznom debatom na temu ‘Transformacija AI-a u budućnosti: Kako će daljnji razvoj umjetne inteligencije utjecati na tržište rada za programere?’ u kojoj će sudjelovati profesori i studenti s FER-a.

– U razgovoru sa stručnjacima iz industrije studenti mogu saznati sve o mogućnostima obavljanja prakse i potencijalnom zapošljavanju nakon studija, kao i informirati se o najnovijim trendovima na tržištu rada’, poručila je voditeljica karijernih aktivnosti Nikolina Relić Sić i pozvala sve zainteresirane studente da se prijave što prije jer je broj mjesta ograničen.

Registracija na Job Fair moguća je putem mrežne stranice jobfair.fer.hr/register gdje se dobije i QR kod s kojim se jedino može ući na sajam. Detaljni raspored s informacijama o vremenu i mjestu održavanja svih aktivnosti na ovogodišnjem Job Fairu dostupan je na mrežnoj stranici,  gdje klikom na svaki sadržaj se može saznati više informacija i rezervirati svoje mjesto.