Pretraga

Na ovoj se radionici učilo izraditi simulaciju kockice za društvene igre: ‘Odlična prilika za proširiti znanje’

A- A+

Održana je još jedna LUMEN Engineering radionica koju je organizirala udruga eSTUDENT. Radionicu je 20. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održao dugogodišnji prijatelj projekta Davor Cihlar.

Foto: eStudent

Sudionici su na radionici izradili simulaciju kockice za društvene igre u elektroničkom izdanju. Također, studenti su naučili osnove lemljenja popularnih komponenata za površinsku montažu – SMD na vrlo jednostavan i zanimljiv način.

– Za sada se čini da studentima ide jako dobro tako da sve ide super. Već godinama kako držim radionice, usmjeravam se sve više i više da budu što jednostavnije i što zabavnije. Radimo tako da sudionici ne moraju raditi sve iz nule, već da se vidi kako se nešto radi i kako to na kraju izgleda, rekao je voditelj radionice Davor Cihlar.

Studentica FSB-a Ana Mesić podijelila je svoje iskustvo tijekom radionice.

– Radionica je stvarno zanimljiva. Nije teško, ali kako ja to radim prvi put malo je i izazovno, ali zbog toga je i zanimljivije, rekla je Ana.

– Na radionici je stvarno odlično, već se polako vidi i konačan rezultat. Nije preteško, ali opet je jako zanimljivo i izazovno raditi sa sitnim led diodama i otpornicima, rekao je student 2. godine PMF-a Matej Kovačević.

Voditeljica tima Engineering Marina Matešić također je dala svoj osvrt na radionicu.

– Jako sam zadovoljna s odazivom. Odlično je se što su se odazvali i studenti drugih fakulteta koji nisu elektrotehničkog usmjerenja jer je cilj ove radionice bio i da se proširi osnovno znanje elektrotehnike među ljudima kojima to nije primarno zanimanje. Ovo je odlična prilika za studente da nauče nešto o tom području bez potrebnog predznanja. Uz to što se radi nešto korisno studentima ovo može biti i jako zabavno, zaključila je.

Saznajte više!

Ako želite pročitati više blogova i saznati sve o projektima koje provodimo, posjetite našu web stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas na društvenim mrežama – FacebookuInstagramuLinkedInuYouTubeu i TikToku. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.