Pretraga

Noć muzeja na FER-u: Izložba starih računala i retro igraonica!

A- A+

FER je i ove godine, osmi puta zaredom, dio nezaobilazne kulturne manifestacije Noći muzeja! Veseli nas što ćemo se nakon dvije godine ”iza stakla”, u petak, 27. siječnja, od 18 do 24 sata, ponovno družiti uživo na hodnicima FER-a gdje su za sve znatiželjne posjetitelje pripremili bogati program.

S FER-ovim prijateljima iz udruge Retro info, Klubom studenata elektrotehnike (KSET) i udrugom za razvoj ’uradi sam’ Radiona.org osmišljena je interaktivna i edukativna izložba starih kalkulatora te mehaničkih i elektroničkih računala, a program obuhvaća i retro igraonicu s druženjem uz glazbu iz starih računalnih igara.

Posjetitelji će, pored ostaloga, moći vidjeti i naučiti ponešto o povijesti kalkulatora poput prvog europskog džepnog kalkulatora Digitron DB800, isprobati legendarna računala kao što su Commodore 64, ZX spectrum, Orao ili razni modeli Atari i Amiga, te odigrati retro igre Pacman, Pong, Super Mario, Space invaders, Gorillas, Arcade volleyball i Tetris.

U Suradnji s FER-ovom Središnjom knjižnicom organizirana je izložba ostavštine prof. Josipa Lončara, osnivača Laboratorija za električka mjerenja, izložba vrijedne zbirke knjiga i eksponata Zavoda za primijenjenu matematiku te izložba raritetnih publikacija iz FER-ovog knjižničnog fonda.

Više informacija pronađite na službenim stranicama Noći muzeja ovdje. Vidimo se!