Pretraga

Otkrijte snagu 3D modeliranja: Učenici kreiraju inovativne dijelove za Hexapod robota i spremaju ga za ples!

A- A+

Učenici Osnovne škole Rovišće ponovo su pokazali nevjerojatnu kreativnost i stručnost u izradi 3D modela temeljne i krovne ploče Hexapod robota koristeći inovativni alat Onshape. Njihov predan rad i strastveni pristup rezultirali su izvanrednim kreacijama.

Foto: OŠ Rovišće

Učenici su radom na STEMI platformi kroz odlične lekcije stekli temeljno znanje o 3D modeliranju i tehnikama dizajna. Njihove vještine su se razvijale iz dana u dan dok su se upuštali u izazov izrade dijelova Hexapod robota koji će omogućiti glatko i stabilno kretanje. Kroz istraživanje, testiranje i eksperimentiranje, naši mladi inženjeri su uspjeli postići optimalne dizajne koji su zadovoljili visoke standarde funkcionalnosti i estetike.

Ova uspješna izrada 3D modela samo je dio cjelokupnog procesa koji su učenici prošli. Svaka faza projekta bila je prilika za učenje, rast i razvoj. Učenici su naučili kako precizno planirati, dizajnirati i izraditi dijelove robota te kako ih uspješno spojiti i programirati.

Projekt sa Hexapod robotima u našoj školi predstavlja istinski trijumf učeničkog napretka i stvaralaštva. Kroz izradu izvanrednih 3D modela učenici su, uz vještine 3D modeliranja i programiranja, razvili i svoju kreativnost, timski rad i vještine rješavanja problema.

No to nije sve što su učenici postigli! Uz izradu 3D modela, učenici su se također suočili s novim izazovom – izradom plesne koreografije za robota. Kroz kreativno razmišljanje i timski rad, učenici su razvili program koji će omogućiti njihovom Hexapod robotu izvođenje spektakularnog plesnog nastupa. No, put do ove točke nije bio bez prepreka.

Učenici su naišli na razne izazove prilikom razvoja plesne koreografije. Od odabira pravih koraka do sinkronizacije pokreta, svaki detalj je morao biti savršeno usklađen. No, uz stručno vođenje i svoju upornost, učenici su nadišli sve poteškoće. Svaki korak unaprijed zahtijevao je pomno planiranje i precizno programiranje, ali na kraju su uspjeli postići željeni rezultat.

Sada kada je Hexapod robot spreman za ples, učenici jedva čekaju trenutak kada će ga predstaviti široj javnosti. Njihova kreativna vizija i tehnička izvrsnost spojile su se u jedinstvenu i impresivnu izvedbu koja će zasigurno oduševiti publiku. Svaki korak, okret i pokret robota pažljivo su osmišljeni kako bi stvorili fascinantan plesni spektakl.

Projekt nije samo uspjeh za učenike, već i za školu i njihovu mentoricu. To je pokazatelj kako su inovativne tehnologije, kao što je 3D modeliranje i programiranje, pružile nevjerojatne mogućnosti za učenje i stvaranje. Osnovna škola Rovišće ponosna je na svoje učenike koji su zajedno radili na ovom projektu.

Ova iskustva ne samo da nadahnjuju učenike da slijede svoje strasti u STEM području, već i potiču druge da se pridruže ovoj uzbudljivoj avanturi stvaranja i inovacije.


Projekt Škola budućnosti čiji je cilj učenike diljem Hrvatske pripremiti za tehnološku budućnost provode Stemi, Infobip i A1 Hrvatska.