Pretraga

Prva srednja škola Beli Manastir uvodi proširenu stvarnost za poboljšanje iskustva učenja

A- A+

Prva srednja škola Beli Manastir uvodi proširenu stvarnost za poboljšanje iskustva učenja, a temeljno pitanje je kako povećati motivaciju učenika i olakšati njihovo učenje u današnje digitalno doba?

Foto: Prva srednja škola Beli Manastir

U današnje vrijeme, učenici su izloženi mnogobrojnim, različitim izvorima informacija i tehnologijama koje su im dostupne u svakodnevnom životu. Važno je prilagoditi metode učenja kako bi se učenici motivirali i time se olakšalo njihovo učenje u ovom digitalnom dobu. Uvođenje tehnologije proširene stvarnosti u škole može biti vrlo korisno za učenje i razumijevanje različitih predmeta. Proširena stvarnost omogućava učenicima vizualiziranje i razumijevanje složenih koncepata aktivno sudjelovanje u interaktivnim aktivnostima što može poticati njihovu kreativnost, poboljšati razumijevanje i motivaciju za učenje.

Foto: Prva srednja škola Beli Manastir

Prva srednja škola Beli Manastir, poznata po sudjelovanju u mnogobrojnim, inovativnim projektima, uspješno sudjeluje u svim aktivnostima projekta Škola budućnosti. Sudionici smo od samog početka, drugog polugodišta školske godine 2020./2021.

Sudjelujemo i u Equinox Challenge, edukativno – zabavnom programu proširene stvarnosti koji je u suradnji s Equinox XR obogatio projekt Škola budućnosti. Učenici koriste aplikaciju tako što skeniraju QR kodove koji su postavljeni u hodnicima škole. Kada se QR kod skenira, na ekranu se prikazuje virtualni robot i pitanja, na koja se, ako učenici točno odgovore, dobivaju bodovi.

Ova interaktivna metoda učenja je zabavna, motivirajuća, a istovremeno i edukativna. Učenici su motivirani tražiti QR kodove i skenirati ih kako bi vidjeli što se nalazi iza njih. Nakon što se skenira QR kod, učenicima će biti postavljena pitanja, uglavnom višestrukog izbora. Nakon odabira odgovora, dobivaju povratnu informaciju jesu li točno odgovorili ili ne. Pitanja su vezana za temu Kritičko razmišljanje koju je pripremila vrijedna ekipa začetnika ovog zanimljivog projekta Škola budućnosti.

Foto: Prva srednja škola Beli Manastir

Na ovaj način učenici mogu samostalno raditi i učiti u odabrano vrijeme i tempom koji im odgovara, a istovremeno imaju koristi od interaktivne i zabavne metode učenja.


Projekt Škola budućnosti čiji je cilj učenike diljem Hrvatske pripremiti za tehnološku budućnost provode Stemi, Infobip i A1 Hrvatska.