Pretraga

Robotika kao budućnost obrazovanja? Srednjoškolci istražili najnovije tehnologije u tom svijetu

A- A+

U sklopu programa ‘Škola budućnosti’ učenici Ekonomske škole Šibenik predstavili su svoje inovativno sudjelovanje u području robotike. Istražili su najnovije tehnologije u svijetu robotike, a fokus je bio na važnosti robotike u oblikovanju budućnosti školovanja i rada.

Foto: Ekonomska škola Šibenik

U školskoj godini 2023. / 2024., u sklopu programa ‘Škola budućnosti’, učenici Gabrijel Reljanović, Ivan Katić, Emanuela Karadakić i Elizabeta Grgas Tucilo iz Ekonomske škole Šibenik  predstavljaju svoje inovativno sudjelovanje u području robotike.

Učenici su pod vodstvom mentora nastavnika Ivana Krnčevića i Meri Jurković, istražili su i implementirali najnovije tehnologije u svijetu robotike. Uključeni u projekt, učenici istražuju različite dimenzije robotike i automatiziranih sustava, usklađujući se s najnovijim trendovima i inovacijama koje oblikuju suvremeno društvo.

Ovaj projekt dodatno potiče njihov interes za znanost, tehnologiju, inženjering, matematiku te razvoj konkretnih vještina učenika u STEM područjima, kao i jačanje njihove sposobnosti rješavanja problema u stvarnom okruženju.

Ističe važnost robotike u oblikovanju budućnosti školovanja i rada. Tako učenici Ekonomske škole Šibenik postavljaju temelje za inovacije koje će oblikovati našu svakodnevicu u godinama koje dolaze.

Rad učenika na projektu možete pogledati u videu niže: