Pretraga

Studenti savjetuju: Kako preživjeti ispitne rokove?

A- A+

Ah, ispitni rokovi, taj vrtlog stresa i kave koji nas uvijek dočeka kad se najmanje nadamo. Ali ne brinite, uz nekoliko trikova i malo organizacije, možete proći kroz ovo s lakoćom (ili barem s manje stresa).

Foto: eStudent

Donosimo par savjeta kako izaći iz vrtloga prokrastinacije i započeti borbu s gradivom, ili samim sobom.

Plan

Otvorite planer koji mjesecima skuplja prašinu na polici i krenite. Ne čekajte zadnji trenutak. Napravite raspored u kojem ćete planirati kada ćete učiti svaki predmet i kojim danima ćete pregledavati gradivo.

Napravite ‘šalabahter’

Napravite sažetak ključnih pojmova i formula za svaki predmet. To će vam olakšati ponavljanje gradiva i brže vas pripremiti za brojne ispite.

Zdrav život na prvome mjestu

Ne zaboravite na svoj vlastiti ‘fit ispitni plan’! Redovita tjelovježba i dovoljno sna ključni su u borbi protiv ispita. Dopustite si da se odmorite i napunite baterije. Vaše tijelo će vam biti zahvalno, a vaš mozak će vam donijeti najbolje rezultate.

Relaksacija

Masku na lice, krastavce na oči i meditacija u pozadini… Šalu na stranu, pronađi vrijeme za aktivnosti koje te opuštaju i smiruju. Može to biti šetnja, meditacija, čitanje omiljene knjige ili slušanje glazbe.

Ti to možeš!

Nikad nemojte sumnjati u sebe! Iako se učenje tijekom ispitnih rokova često čini kao Sizifov posao, već je prošao cijeli semestar, a to znači da ste spremni za ovaj izazov. Dakle, umjesto da se obeshrabrite, podsjetite se koliko ste se već trudili i koliko ste toga već naučili. Glavu gore i samo hrabro u borbi za najbolje rezultate!

Saznajte više!

Ako želite saznati više o ovome i ostalim projektima koje eSTUDENT provodi, posjetite njihovu web-stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite ih na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, Linkedlnu, TikToku i YouTubeu. Pretplatite se i na njihov newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.