Pretraga

U ovoj školi oživljavaju povijest tehnologije: Priprema se izložba retro računala

A- A+

Sa gospodinom Brankom Novoselom, entuzijastom i sakupljačem retro informatičke opreme i programa,  25.8.2023 je dogovorena suradnja za nadolazeću školsku godinu. Ovoga puta, pripremamo pravu čaroliju – niz predavanja koja će oživjeti povijest kućnih računala, kalkulatora i operativnih sustava pred očima budućih stručnjaka mehatronike, računalstva i elektronike.

Projektni tim

Organizacijski tim, Branko Novosel, ravnatelj Darko Špoljar i nastavnici Ivanka i Željko Brček | Foto: Strukovna škola Đurđevac

Ali to nije kraj naših planova! U školskoj knjižnici, pripremamo pravu izložbu retro računala. Kroz ova predavanja, zajedno ćemo krenuti unatrag u vrijeme i otkriti tajne prvih računala, skromne ali tada čarobne mogućnosti koje su nudili. A najbolje od svega, naši dragi učenici će imati priliku vlastitim rukama istražiti i isprobati ta računala iz 80-ih godina, računala svojih roditelja i djedova.

Đurđevačka Strukovna škola trenutno pruža obrazovanje u čak 16 različitih zanimanja, od tehničara za računalstvo do konobara i kozmetičara. Škola je prava riznica znanja i vještina.

Ono što je čini iznimnima je strast prema suvremenom obrazovanju. Možete to vidjeti kroz mnoštvo projekata i aktivnosti koje provode izvan redovnih školskih programa, sve s ciljem obogaćivanja znanja i vještina učenika, posebno u onim zanimanjima za koja ih se priprema. Aktivno sudjeluju na natjecanjima, kako u strukovnim zanimanjima tako i u općim predmetima, od školske razine pa sve do državne razine.