Pretraga

Učenici Strukovne škole Đurđevac posjetili Gaming Inkubator

A- A+

Učenici 2.b i 3.b razreda Strukovne škole Đurđevac bili su, pod vodstvom nastavnika Ivanke i Željka Brčeka, na stručnoj ekskurziji u Gaming Inkubatoru PISMO i obilasku grada Novska. Za učenike je organizirana prezentacija aktivnosti Inkubatora u pružanja podrške sturtupovima i developerima video igara: coworking prostor, konferencijske dvorane, video i glazbeni studio, virtual reality (VR) oprema, motion capture studio, studio za fotometriju, 3D pisače, računalna oprema i edukaciju za rad sa programskim alatima Blender, Unity i Unreal engine.

Foto: Strukovna škola Đurđevac

Poseban i vrlo zanimljiv je bio razgovor sa jednim prvih polaznika edukacija u Inkubatoru, koji sada sa svojom suprugom, koju je upoznao na edukaciji, vodi tvrtku za izradu video igara i drži edukacije u samom Inkubatoru. Nakon prezentacije učenici su mogli isprobati gaming simulatore, simulatore virtualne stvarnosti, stolni nogomet i biljarski stol, što su oni s oduševljenjem učinili i dobro se zabavili.

Nakon toga su pod stručnim vodstvom djelatnice Turističke zajednice Novska obišli ‘Lukinu zagonetnu stazu’, što je, uz prekrasno vrijeme i užurbane pripreme za proslavu dana grada Novske, bio šlag na kraju. Slobodno vrijeme prije povratak učenici su iskoristili da isprobaju kulinarske specijalitete restorana i pizzerija u Novskoj.