37 stvari koje morate napraviti prije božićnih praznika

19. Pogledajte jedan božićni film. Čisto da se malo ubacite u božićni duh, kada već ispiti i nadoknade tu ne pomažu.

20. Psihički se pripremite na kratke praznike. za razliku od prijašnjih godina, ove praznike uživamo u miru manje od tri tjedna.

21. Nazovite baku i djeda. Iako ćete ih vjerojatno vidjeti sljedećih dana, budite duše i nazovite ih iz čista mira. Njima će to značiti više nego da osvoje na lutriji.

22. Napravite nešto što nikada niste. Može biti nešto glupo poput probati novu čokoladu ili većeg značaja poput markirati sat.

23. Vježbajte. Već smo nekoliko puta rekli da slijede dani nemilosrdnog prežderavanja, morate se nekako pripremiti.

24. Napravite nešto korisno za vašu mamu. Mama je centar svačijeg svijeta, zaslužila je da barem iznesete smeće.

25. Budite dragi prema ukućanima. Nisu oni krivi što je vama loš dan.

26. Imajte jedan odličan dan. Ne možete baš kontrolirati sve, ali možete se potruditi biti dobre volje, barem jedan dan.

27. Javite se nekome s kime se niste dugo čuli. Nekad je potrebno napraviti taj prvi korak, koliko god mi bili ponosni.

28. Napravite nešto totalno beskorisno, sebi za dušu. U redu je da si date jedan dan oduška, iako nemate previše vremena za to…

29. Pomozite nekome koga ne volite pretjerano. Ovo je zeznuto, ali definitivno vrijedno muke. Osjećat ćete se odlično nakon toga.

30. Naučite novu pjesmu. Svaki dan izlazi milijun i tri novih pjesmi, naučite jednu.

31. Jedna večer obiteljskog druženja. Sad ćete se pod praznicima intenzivno družiti, ali odvojite već sada vremena za obitelj.

32. Pročitajte strip. Stripovi su prije bili glavna stvar, a sada ih rijetko tko čita i kupuje. Uložite u jedan, moja preporuka je Alan Ford.

33. Riješite sve obaveze. Često se dogodi da odgađamo obaveze u nedogled i tako živimo s njima danima. Radije riješite sve odmah na početku pa da se sljedećih par dana stvarno odmorite.

34. Popijte kavu s ekipom iz škole/s faksa. Realno, nećete se previše vidjeti preko praznika, a sigurno će vam faliti.

35. Odite u nabavku. Bilo da se radi o kupovini poklona ili nečemu drugome, riješite to čim prije. Kad krenu praznici, bit će ogromne gužve, a i vama se neće dati…

36. Odaberite si dane za spavanje. I da planirate imati aktivne praznike, trebat će vam barem dva dana da napunite baterije.

37. Pripremite se na jedan dobar izlazak. Nova često nije dobar izlazak, ali ostali izlasci za vrijeme praznika znaju biti predobri. Iskoristite to!

 

Odgovori