Pretraga

Iskoristi zadnje dane prije početka nastave: Prijavi se na naš natječaj i osvoji nagrade

A- A+

Učenicima traju posljednji dani drugog dijela zimskih praznika, a studentima posljednji prije početka ljetnog semestra. Tražiš li način za pametno iskoristiti slobodno vrijeme koje ti je preostalo, imamo prijedlog. Upravo je u tijeku natječaj kojim najinspirativnije priče budućih znanstvenica nagrađujemo vaučerima od 300 €, 200 € i 100 €. Prijaviti se mogu sve učenice i studentice koje vole znanost.

žene u znanosti natječaj za učenice i studentice

Iskoristi zadnje dane bez nastave, prijavi se na natječaj i osvoji nagrade | Foto: srednja.hr, Canva

Zadnji vikend odmora prije nego se obveze u školi i na faksu ponovo zahuktaju možeš iskoristiti spajajući ugodno s korisnim. Portal srednja.hr upravo traži najispirativnije priče učenica i studentica koje vole znanost. Pronalaziš li se u tome, još uvijek se stigneš prijaviti.

Ranije ovog mjeseca, 11. veljače, obilježili smo Dan žena u znanosti. To je dan kad slavimo doprinos znanstvenica, radujemo se što žene danas moraju prijeći puno manje barijera kako bi se ostvarile kao znanstvenice, ali se i pitamo što po tom pitanju možemo činiti bolje.

Zato smo u suradnji s osječkim Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) odlučili smo pokrenuti natječaj kojim želimo čuti baš tvoju priču. Tražimo inspirativne priče učenica i studentica koje vole znanost i žele postati znanstvenice.

Izdvojeni članak

Dvije mlade znanstvenice smo pitali kako je biti žena u znanosti: ‘Danas svi imaju jednake šanse’

Kako se prijaviti?

Sve što trebaš učiniti kako bi se prijavila jest napisati kratku osobnu priču u formi kratkog pisma. Opiši nam kako i kad se rodila tvoja ljubav prema znanosti. Koji dio znanosti te zanima?

Jesu li ti ikad za tvoje interese rekli da nisu za tebe ‘jer si cura’? Kako si se izborila u tim situacijama? Što si do sada sve postigla u svom obrazovanju? Koje ciljeve u životu želiš ostvariti? Želiš li nečemu doprinijeti, nešto poboljšati ili promijeniti, koristeći znanost kao svoj ‘alat’? Imaš li uzor ili nekoga tko te potiče u ostvarivanju tvojih snova?

Ovim pitanjima želimo te inspirirati, a ne ograničiti. Svoju priču ispričaj na način koji želiš. Napiši nam sve što misliš da bi druge mlade djevojke koje vole znanost trebale čuti. Nakon što napišeš svoju priču, prijavi se ispunjavanjem ovog obrasca.

Što su nagrade?

Tri najinspirativnije priče ćemo objaviti na portalu srednja.hr i nagraditi vrijednim nagradama.

  1. nagrada: vaučer u vrijednosti od 300 € za kupnju u trgovini elektroničkom opremom i godišnja pretplata na portal srednja.hr
  2. nagrada: vaučer u vrijednosti od 200 € za kupnju u trgovini elektroničkom opremom i godišnja pretplata na portal srednja.hr
  3. nagrada: vaučer u vrijednosti od 100 € za kupnju u trgovini elektroničkom opremom i godišnja pretplata na portal srednja.hr

Do kad traju prijave?

Prijave su otvorene do 28. veljače do 23:59 sati, a pobjednice objavljujemo 1. ožujka. Prijave se vrše ispunjavanjem ovog obrasca.

Treba li ti inspiracije za prijavu, nedavno smo posjetili FERIT i razgovarali s dvije mlade znanstvenice, Marinom i Janom, koje se bave robotikom i elektrotehnikom. Ispričale su nam više o tome kako su postale znanstvenice i kako izgleda njihov posao. Sve su zabilježile i naše kamere, a video pogledaj ispod.


Povodom Dana žena u znanosti, u suradnji s osječkim Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) provodimo nagradni natječaj. Tražimo najinspirativnije priče učenica i studentica koje vole znanost, a najbolje ćemo nagraditi! Dijelimo vaučere u vrijednosti od 300 €, 200 € i 100 €, kao i godišnju pretplatu na portal srednja.hr. Pravila natječaja i link za prijavu pronađite ovdje.

Pravilnik nagradnog natječaja pronađite ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab