Pretraga

5 razloga zašto se ubaciti u gaming industriju

A- A+

Da je netko prije 30 godina rekao da ćemo moći sudjelovati u bitkama Drugog svjetskog rata i ostati neozlijeđeni ili da ćemo moći sami kreirati vlastiti svijet i kontrolirati svaku osobu tamo, nitko mu ne bi vjerovao. Da je netko prije samo 10 godina rekao da će među najgledanijim videima na YouTubeu biti oni u kojima netko igra video igre, svi bi mu se smijali. Ali, virtualni svijet se svakodnevno mijenja i proširuje i teško je uopće zamisliti što nas čeka u budućnosti. Ipak, dosadašnje iskustvo nam je pokazalo da bujanje gaming industrije nezaustavljivo raste pa smo iz tog razloga odlučili napisati 5 razloga zašto se ubaciti u gaming industriju.

Sean Do, Unsplash

Gaming industrija raste, a ovo je pet razloga zašto hobi igranja videoigara pretvoriti u posao:

1. Više je novaca u gaming industriji nego u filmskoj

Danas industrija video igara donosi puno više novaca od filmske. Na primjer, Fortnite je u prva dva mjeseca zaradio 50 milijuna dolara, a danas se govori o cifri od milijarde dolara!

2. Ako svoj hobi pretvoriš u posao uživat ćeš radeći ga

Ovo zaključiti nije baš teško, ali moramo se složiti da je istina. Ako si svoje djetinjstvo i tinejdžerske godine proveo u gamingu, svoju strast prema video junacima lako možeš pretočiti u pravi posao. Možeš smišljati narative i kreirati potpune video igre iz ničega, koristeći samo svoju maštu! Nije li to uzbudljivo?

3. U Hrvatskoj se možeš obrazovati isključivo za ovo područje

U Hrvatskoj je trenutno aktivan projekt Osnivanja poduzetničkog inkubatora Sisačko-moslavačke županije „PISMO“ u Novskoj. Cilj tog projekta je omogućiti razvoj poduzetničkih ideja u području gaminga, razviti povoljnu poduzetničku klimu poticanjem razvoja start-upova, ojačati postojeće poduzetnike i poduzetničke potporne institucije. Za sada se provode višemjesečne edukacije, a u Tehničkoj školi Sisak pokrenut je srednjoškolski smjer Tehničar za razvoj video igara.

4. Možeš dobiti financiranje za pokretanje vlastite tvrtke za razvoj video igara

U inkubatoru PISMO provodi se šestomjesečna gaming edukacija na kojoj polaznici mogu naučiti sve vještine potrebne za razvoj video igara, od izrade grafike do programiranja. Svi polaznici ove edukacije po završetku imaju priliku dobiti subvenciju od 155 tisuća kuna za pokretanje vlastite tvrtke, kao i pomoć mentora.

5. Možeš svima dokazati da godine gejmanja imaju svoje rezultate

A ne bi li to bila baš slatka pobjeda?