Pretraga

[Aplikacija tjedna] MUP napravio aplikaciju koja olakšava čekanje u redovima

A- A+

REDOMAT je aplikacija namijenjena svima kojima čekanje u redovima kod obavljanja poslova u policiji stvara muku u želucu. Riječ je o aplikaciji koja omogućuje rezerviranje termina za izradu vozačkih dozvola, putnih isprava i svih ostalih dokumenata.

MUP je napravio aplikaciju REDOMAT putem koje građani mogu rezervirati termine za izradu ili preuzimanje vozačkih dozvola, putnih isprava, osobnih iskaznica i svega ostaloga što se obavlja u policiji.

Za početak, aplikaciju je potrebno otvoriti na poveznici redomat.mup.hrnakon čega će se pojaviti izbornik za odabir lokacije u kojoj želite podići ili napraviti pojedini dokument. Zatim, potrebno je kliknuti na opciju ‘Rezervacija rednog broja’.

Klikom na opciju rezervacije, potrebno je odabrati uslugu, datum i termin te potvrditi standardnu sigurnosnu provjeru. Kada to obavite, u rezerviranom terminu trebate doći u policiju, gdje će vas onda prozvati.

Ako se dogodi da ipak ne možete doći u rezervirani termin, potrebno ga je otkazati. U slučaju da ne stignete rezervirati termin te se nađete u policiji, aplikacija nudi opciju i preuzimanja rednog broja, pri čemu možete putem mobitela pratiti red na šalteru.