Pretraga

[Aplikacija tjedna] Nema više kašnjenja na fakultet uz Moovit

A- A+

Moovit, aplikacija namijenjena onima koji puno putuju javnim gradskim ili prigradskim prijevozom, besplatno je dostupna za preuzimanje na svim relevantnim platformama – Trgovina Play, Apple Store i Huawei App Gallery.

Foto: Moovit

Svaki student koji je iz svog rodnog mjesta došao studirati u veći grad, sigurno se barem jednom izgubio u rasporedima vožnje autobusa i tramvaja. Međutim, snalaženje javnim prijevozom ne mora ostavljati muku u želucu, a u tome uveliko pripomaže aplikacija za pametne telefone Moovit.

Moovit je, naime, aplikacija koja korisnicima pojednostavljuje kretanje gradom tako što im ponudi detaljno isplanirane rute kretanja do zadanog odredišta, uz, naravno, autobusne i tramvajske linije ili čak biciklističke rute. U Hrvatskoj je trenutno dostupna za korištenje u Crikvenici, Dubrovniku, Rijeci, Slavonskom Brodu i Zagrebu.

Foto: Moovit

Aplikacija je vrlo intuitivna i lagana za korištenje. Za početak je potrebno odrediti polazište i željeno odredište, nakon čega se prikažu mogućnosti prijevoza i potencijalne rute. Moguće je čak odrediti i vrijeme polaska ili dolaska, pri čemu aplikacija automatski prilagodi svoje opcije, što može biti izrazito korisno za one koji vole planirati.

Foto: Screenshot

Uz prijevoz tramvajem, autobusom, biciklom ili ‘cipelcugom’, Moovit je integriran i s Uberom, pa je unutar aplikacije do željenog odredišta moguće naručiti i taksi. Uz tu značajku odmah piše kada će prijevoz stići, kao i cijena koju će korisnik, ako odabere tu opciju, trebati platiti.

Valja istaknuti i činjenicu da je moguće prijaviti gužve na cesti, prometne nesreće, kašnjenje tramvaja ili autobusa, a sve u svrhu obavještavanja drugih korisnika koji će koristiti aplikaciju. Moovit u tom slučaju, ako je to moguće, ‘složi’ neku drugu rutu, a i ažurira vrijeme dolaska na odredište.