Pretraga

Aplikacije za lakše buđenje

A- A+

Bez obzira na navike spavanja, većina ljudi ponekad ima problem s ranim ustajanjem. On se rješava budilicama, alarmima, telefonskim pozivima dragih nam ljudi, kao i fizičkim rastresanjem, za velike ‘spavalice’. Naši vjerni pratitelji tableti i ‘pametni telefoni’ mogu poslužiti i u ove svrhe i to ne samo preko alarma koji je dio standardne opreme uređaja. Postoji veliki broj aplikacija za obračun sa mnogima mrskim dobom dana, a tportal.hr je izdvojio neke od najboljih.

www.paralegalmentorblog.com

Problemi s ranim ustajanjem česta su pojava, bez obzira na količinu sna koja je potrebna pojedincu. Jutro mnogima nije omiljeni dio dana, pa se na različite načine obračunavaju s njim. Uz budilice, alarme te pomoć članova obitelji koji su ujutro prisebniji, osmišljene su aplikacije koje pomažu pri buđenju. Neke od najboljih izdvojio je tportal.hr.

Izdvojeni članak

Deset stvari koje bude učinkovitije od kave

Alarm Clock Extreme

Ova aplikacija namijenjena je za mobilne uređaje s operativnim sistemom Android. Ima veliki izbor melodija i pjesama za buđenje te postavke postupnog pojačavanja, ali i opciju koja sprječava korisnika da nenamjerno isključi alarm. Osim toga moguće je izvesti dosta podešenja odgode alarma, pa tako i ograničiti broj odgoda kako ne biste prespavali odlazak u školu ili na posao.

Sleep as Android

Također je namijenjena androidima, a osim podešenja alarma sadrži još mnogo zanimljivih opcija vezanih za spavanje. Naime, aplikacija tijekom noći može prikupljati podatke o načinu na koji spavate i njegovom trajanju, koje kasnije možete pogledati u grafu. Ima i opciju aktivacije glasom, pa može zabilježiti što govorite u snu i hrčete li. Također si možete odabrati melodije za uspavljivanje kao što je žubor potočića ili zvuk ljetne oluje za one koji se teško bude.

Sworkit

Jutarnja tjelovježba vrlo je učinkovit način razbuđivanja. Ova aplikacija nudi kombinacije vježbi u trajanju od pet do 60 minuta, pa ih odabirete ovisno o tome koliko imate vremena. Također je korisna stvar što možete izabrati dio tijela na koji se želite posebno usredotočiti, a aplikacija će vam u tom slučaju animacijom pokazati kako pravilno izvesti vježbu.

TED Talks

Aplikacija je namijenjena onima kojima razbuđivanje tijela ne predstavlja problem, ali uma da. Tako možete u tražilicu upisati koliko vremena imate i temu koja vas zanima, a aplikacija će vam sugerirati mnoštvo video zapisa o traženoj temi. Raspon je od zabave i tehnologije do edukacije djevojčica u Afganistanu.

Izdvojeni članak

Ustajanje iz kreveta je ponekad pretežak zadatak

Guide

Ako volite biti u tijeku s najnovijim zbivanjima ova aplikacija mogla bi biti vaš dobar izbor. Sami odaberete mrežne stranice, ali i društvene mreže s kojih želite čuti najnovije vijesti i ujutro će Guide pripremiti personalizirane vijesti za vas. Zanimljiva je opcija što možete odabrati i svog voditelja koji će vam čitati vijesti, a on može biti fiktivni lik, junak iz crtića ili celebrity. Imajte na umu da voditelj najbolje čita vijesti na engleskom jeziku, dok mu je hrvatski potpuno nepoznat.