Pretraga

Bili smo u menzi u kojoj se naručuje na aparatu kao u McDonald’su i plaća karticom: Ovo su naši dojmovi

A- A+

Studentsko nepce posjetilo je menzu u Dubrovniku koja se smjestila unutar jednog od najmodernijih studentskih domova u Republici Hrvatskoj. U toj se menzi hrana naručuje s pomoću aparata kao u McDonald’su, a plaćanje je moguće isključivo karticom.

Menza u Dubrovniku. Foto: srednja.hr

Redakcijski put u Dubrovnik bio je i više nego produktivan. Uz nekoliko škola i prostorija na Sveučilištu u Dubrovniku koje smo imali priliku posjetiti, isprobali smo i njihovu menzu koja se nalazi unutar tamošnjeg Studentskog centra gdje je i jedan od najmodernijih studentskih domova u Republici Hrvatskoj.

Menza je moderno uređena

Zbog stvari koje smo čuli o menzi u Dubrovniku, očekivanja su nam bila velika, ali, iskreno govoreći, nismo puno znali o njoj prije nego što smo došli ovdje. Menza je poprilično moderno uređena, što smo odmah vidjeli kada smo shvatili da se hrana naručuje putem aparata kao u McDonald’su. Za naručivanje hrane potrebno je prvo skenirati iksicu i po kategorijama možete vidjeti što se nudi i za koju cijenu.

Mi smo odabrali mesne okruglice u umaku od rajčice s pire krumpirom te juhu od brokule za predjelo. Kolega s kojim smo išli u menzu jeo je mesne okruglice s krumpirom i kupusom. Nakon narudžbe, potrebno je, klasično kao i inače, otići u red, uzeti pladanj i naslagati pribor, salvete, kruh, salatu ako ste uzeli i naravno – sokić.

Na kraju reda čeka vas teta kojoj kažete broj s aparata i ona vam zatim predaje glavno jelo koje ste naručili. Plaćanje se odvija isključivo kartično, što je svakako plus zbog svih tih silnih sitnih iznosa, a vjerujemo da se tako olakšava posao i tetama u menzi.

Izdvojeni članak

Posjetili smo jedan od novijih, ali najskuplji studentski dom u Hrvatskoj: ‘Veliki smo dobitnici ulaska u EU’

Palačinke su kao bakine

Hrana je bila topla, što pohvaljujemo. Juha nam se jako svidjela, ali oni koji poznaju izvorno Studentsko nepce znaju da je veliki fan juha. Pire je, nažalost, bio onaj gotovi u prahu, ali je svejedno bio okej. Umak od rajčice nije bio previše kiselkast i bio je korektan, a što se tiče mesa, to je bila nekakva smjesa koja je više podsjećala na faširance.

Na kraju svega, odlučili smo se zasladiti palačinkama koje koštaju 1,20 eura. One se ne mogu naručiti na aparatu, već direktno kod tete na kasi i potrebno je sačekati nekoliko minuta da budu gotove. Uzeli smo, naravno, klasične s čokoladom i stigle su jako vruće. Bile su malo deblje i masnije, ali je nama to odgovaralo i svakako preporučujemo. Porcija je dovoljna, po nama, i za podijeliti.

Sve u svemu, posjet menzi u Dubrovniku bio je ugodno iznenađenje u pogledu ambijenta i same organizacije. Svidjelo nam se što je sve moderno opremljeno, a i to što se hrana naručuje putem aparata te se plaća putem kartice. Iako hrana generalno nije nadmašila naša očekivanja te se može opisati kao prosječna, bilo je svakako svijetlih točaka poput juhe od brokule i palačinki.