Pretraga

Bivši student uhodio profesoricu, slao pisma i rezervirao termin kod matičara: Ide u zatvor

A- A+

Nemili slučaj dogodio se na području Velike Britanije. Naime, bivši student matematike uhodio je svoju profesoricu, slao joj mailove i pisma u kojima se nazivao njenim mužem, a čak je rezervirao i termin u matičnom uredu za njihovo vjenčanje. Na kraju je priznao krivnju i dobio 18 tjedana zatvora.

Foto: Unsplash

Bivši student matematike na Sveučilištu Southampton, Tin Yeung, proglašen je krivim za uhođenje svoje profesorice Erengul Dodd. Kako prenosi The Tab, Yeung je profesorici koja mu je predavala na ranijim godinama više puta slao mailove i pisma u kojima se nazivao njezinim ‘mužem’, ‘vjernim sljedbenikom’ i ‘dragim robom’.

Štoviše, Yeung je isprintao i slike šestogodišnjeg sina svoje profesorice te je rezervirao termin u matičnom uredu za njihovo vjenčanje. Profesorica je svime bila duboko traumatizirana te je morala privremeno promijeniti svoje radno mjesto zbog tjeskobe koje joj je bivši student uzrokovao.

Izdvojeni članak
đapo i pribičević

Bivši dekan i profesor Geodetskog dobili otkaz: Jedan od njih još ostaje u istražnom zatvoru

– Nemam pojma zašto me ovako kontaktira. S njim nikad nisam imala ništa osim profesionalnog odnosa. Za mene je ta osoba bivši student kojeg planiram zadržati u prošlosti. Njegovi postupci rezultirali su time da privremeno promijenim mjesto rada. Počela sam se stalno osvrtati iza sebe u slučaju da me prati. Njegovi postupci su zastrašujući, rekla je Dodd.

Yeung je priznao krivicu za uhođenje te mu je izrečena zatvorska kazna od 18 tjedana, zabrana prilaska profesorici i zabranjen ulazak u prostore Sveučilišta.