Pretraga

Bivši učenici organizirali izložbu u zagrebačkoj Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn

A- A+

Bivši učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna organizirali su projekt ‘CUP – Crtići u Primijenjenoj’, a jučer je u školskom Salonu Izidor Kršnjavi otvorena i izložba na kojoj su prikazani srednjoškolski radovi hrvatskih autora animiranog filma.

U suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna te kreativnom platformom Organizam Udruga bivših učenika ŠPUD-a pokrenula je projekt ‘CUP – Crtići u Primijenjenoj’, a jučer je otvorena i izložba na kojoj do 19. studenog možete vidjeti što su stvarale bivše generacije, odnosno, današnji autori animiranog filma.

Pogledajte u fotogaleriji maturalne radove koji su nastali u kreativnom okruženju ove neobične obrazovne ustanove.

Izdvojeni članak

Učenici zagrebačke škole dobili prestižnu stipendiju za ljetnu školu u New Yorku

Izložba CUP posvećena je 133. rođendanu Škole

– Krenuli smo s realizacijom CUP-a odmah nakon prošlog projekta ‘Strip u Primijenjenoj’, jer je to bio zapravo uvod u naš dugoročni projekt ‘UBUdućnost’, prema kojem ćemo izraditi jednu kompleksnu monografiju škole, koju nije moguće realizirati u jednu ili dvije godine. Želimo ovakvim pojedinačnim projektima obraditi sva obrazovna područja i odjele u školi, objasnile su nam voditeljice projekta Bernarda Cesar i Marija Juza kako planiraju napraviti monografiju ‘Primijenjene’, koja već 133. godine obrazuje buduće umjetnike, arhitekte i dizajnere.

Učenici ŠPUD-a, ali i ostali zainteresirani za crtiće, mogu u školskom Salonu Izidor Kršnjavi saznati ponešto o povijesti animiranog filma, ali vidjeti i kako izgledaju radovi bivših učenika ŠPUD-a, koje su stvarali u svojim školskim klupama protekla tri desetljeća.

Izdvojeni članak

U Meštrovićevu paviljonu otvoren 32. Salon mladih i izložba Venientes

Kroz radionice naučite kako stvoriti crtić

– Mogu se susresti i s najrecentnijom filmskom produkcijom u Hrvatskoj, jer smo dobili od puno mladih autora njihove najnovije radove. Također, mogu se vidjeti razne scenografije, makete, lutke i rekviziti koji se koriste u izradi animiranih filmova, rekla nam je Marija Juza.

Osim toga, u sklopu CUP-a održat će se i radionice za srednjoškolce pa će učenici ŠPUD-a moći od hrvatskih autora animiranog filma naučiti kako se rade crtići.

– Prva je u srijedu i nju će voditi jedna od najmlađih autorica Antonija Veljačić, a srednjoškolci će moći naučiti kako izrađivati optičke igračke. Radionice će se održavati cijeli tjedan, a na njih, uz najavu, mogu doći i učenici drugih škola, rekla nam je Bernarda Cesar.

Na Facebook stranici UBU-a pogledajte online postav pa doCUPkajte u Salon Škole primijenjene umjetnosti i saznajte uživo kako su izgledali početnički radovi današnjih hrvatski animatora.