Pretraga

Božić dolazi: Ovih deset pjesama će u svima probuditi blagdansku euforiju

A- A+

Pripreme za Božić već su itekako počele, a ovo razdoblje iščekivanja nikako ne može proći bez prigodnih ukrasa, hrane, filmova, ali i – pjesama pa smo za vas odlučili napraviti popis božićnih pjesama koje će vas ‘ufurati’ u blagdansku atmosferu. Također, moramo naglasiti da se na ovom popisu neće nalaziti ‘All I Want For Christmas Is You’ Mariah Carey jer smo sigurni da ćete se ove pjesme itekako naslušati gdje god da pođete.

Božićno slavlje

Božićno slavlje | foto: Canva

Do Božića je preostalo tek 15-ak dana i već je krajnje vrijeme da se božićna atmosfera počne zahuktavati. Ono što će u svakome (čak i kod najvećih Grincheva) probuditi božićni duh su svakako prigodne pjesme. Ako se slažete s nama, nastavite čitati jer smo vam pripremili popis božićnih pjesama koje će vas odmah ubaciti u blagdansko raspoloženje.

Sia – Candy Cane Lane

Božić ne bi bio Božić bez hrpe svjetlucavih ukrasa i slatkiša, a Sia to itekako zna. Čim čujete prve taktove ove pjesme, odmah će vas obuzeti blagdanska euforija.

Ariana Grande – Santa Tell Me

Iako se, u ovoj pjesmi, Ariana Djedu Mrazu žali na to što nema dečka za Božić, njen je ritam pomalo razigran pa smatramo da je prigodna za ovo razdoblje. Neki će se s njom možda i poistovjetiti.

Chuck Berry – Run Rudolph Run

Iako se ova pjesma možda ne nalazi na mnogim playlistama, obožavatelji najpopularnijeg božićnog filma – Sam u kući, će je se sjećati iz scene u kojoj McCalisteri, na aerodromu, trče kako bi se u zadnji čas ukrcali na avion.

Crvena jabuka – Bijeli Božić

Za sve koji (kao i mi) sanjaju bijeli Božić.

Brenda Lee – Rockin’ Around the Christmas Tree

Svi znaju da je najvažnije tko se nalazi oko božićnog drvca, a ne što se nalazi ispod njega pa ova pjesma na to podsjeća i opisuje živahnu atmosferu kada su svi naši dragi ljudi na okupu.

Wham! – Last Christmas

Okej, znamo da je ova pjesma gotovo jednako popularna kao i ona Mariah Carey, ali se nikako nismo mogli natjerati da i nju izostavimo s popisa. Stoga…

Michael Buble – It’s Beggining To Look A Lot Like Christmas

Ovo je jedna od onih pjesama koja savršeno opisuje božićnu idilu. Također, njena melodičnost nam baš dočarava onu osjećajnost i radost dolaska Božića.

Dalmatino – Božić bijeli

Još malo romantike…

Pentatonix – Silent Night

Ova tradicionalna božićna pjesma zaista je neizostavni dio svake playliste, a njena nježna melodija nam baš dočarava onaj božićni mir koji bi svatko trebao osjetiti.

Srebrna krila – Božić dolazi

Kao što smo već rekli, nije bitno što se nalazi ispod božićnog drvca već tko je oko njega. Također, svi znamo da je ovo vrijeme, vrijeme praštanja i činjenja dobrih djela i to ova pjesma najbolje opisuje.

Sigurni smo da su ove pjesme u vama probudile božićni duh pa vas sada ostavljamo da uživate!