Pretraga

Četvrti ‘Geek dan’ na Visokom učilištu Algebra

A- A+

Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo otvara svoja vrata organizacijom ‘Geek dana‘ koja će se održati u subotu, 15. prosinca 2012. godine, s početkom u 9:30 sati u prostorima Visokog učilišta. Ova organizacija je namijenjena prvenstveno budućim studentima računarstva jer za cilj ima pružiti uvid u raspon tema i tehnologija s kojima će se susresti ukoliko se odluče upisati Visoko učilište Algebra.

Četvrti po redu ‘Geek dan‘ je besplatna manifestacija o mogućnostima modernih informatičkih i multimedijskih tehnologija koja će se održati 15. prosinca s početkom u 9:30 sati na Visokom učilištu Algebra – Visokoj školi za primijenjeno računarstvo.


Izdvojeni članak

Ideja godine: Velika prilika za sve srednjoškolce

Algebra otvara svoja vrata: Četvrti ‘Geek dan’

Srednjoškolci će na otvorenom danu Visokog učilišta Algebra imati mogućnost slušati atraktivna predavanja o sigurnosti na internetu, izradi računalnih igara, 3D modeliranju, izradi mobilnih aplikacija i Facebook aplikacija. Također će se sučeliti stručnjaci za mobilne platforme koji će odgovoriti hoće li mobilnim tržištem uskoro zagospodariti iPhone, Android ili Windows Phone.

Sudionici ove besplatne manifestacije mogu se predbilježiti za niz atraktivnih predavanja o mogućnostima modernih IT tehnologija te kako to znanje učiniti primjenjivim i konkurentnim u budućem profesionalnom životu.

Fight Club i ostala zanimljiva predavanja

‘Geek dan’ će ponuditi sudionicima:

  • Sučeljavanje zanimljivih sugovornika na temu najboljeg operativnog sustava za mobilne uređaje – Fight Club Windows Phone vs. Android vs. iOS, što je glavno događanje četvrtog ‘Geek dana’. (svi oni koji ne budu u mogućnosti prisustvovati sučeljavanju, prijenos uživo će biti ovdje.)

  • ‘Phone Gap mobilne aplikacije‘ vodit će prisutne kroz konkretan primjer kako razviti vlastitu aplikaciju uz pomoć web tehnologija te kako je objaviti na vodećim operativnim sustavima poput iOS-a, Androida, Windows Phonea, Blackberryja i drugih.

  • Razvoj Facebook aplikacija‘ je predavanje o tome kako, uz malo programerskog predznanja, napraviti svoju prvu Facebook aplikaciju.

Izdvojeni članak

IT u Formuli 1 – Algebra zove sve geekove

  • ‘Hack the Hacker’ će sudionicima objasniti kako prepoznati i eliminirati sigurnosne propuste s kojima se svakodnevno susreću spajajući se na Internet, čitajući e-mailove ili koristeći Facebook.

  • ‘3D u službi računalnih igara’  dat će uvid u široku primjenu znanja iz 3D modeliranja s naglaskom na modeliranje za igre, kako za one na desktop računalima tako i one za mobilne uređaje.

Po prvi put je uključeno predavanje ‘Wall of Tweets’. Radi se o proizvodu hrvatske user experience agencije UX Passion korištenom kao službena platforma za prenošenje tvitova američke predsjedničke debate između trenutnog predsjednika Obame i republikanskog kandidata Romneya. Na ovom ćete predavanju saznati što je sve bilo potrebno da ovaj hrvatski softver nađe svoje mjesto na svjetskom tržištu.

Otvoreni dan je besplatan za sve posjetitelje, a za sudjelovanje se potrebno registrirati putem obrasca.

Copy link
Powered by Social Snap