Pretraga

Cijelo vrijeme nanosite maskaru pogrešno: Ovih nekoliko savjeta doslovno će vam otvoriti oči

A- A+

Kada biste mogli imati samo jedan make-up proizvod do kraja života, velik broj ljudi bi izabrao – maskaru. Bilo da imate prirodno dugačke i crne trepavice ili ne, jednom kad se nanese maskara, sve ostalo pada u drugi plan. No, jeste li znali da ju vjerojatno ne nanosite dobro?

Šminkanje, foto: Pexels; cottonbro

Šminka je jedna od onih stvari koja zaista može biti odlična, ali isto tako i umarajuća. Da bi šminka izgledala dobro, potrebno je prije svega imati dobar ten, pa dobru šminku, vještine u nanošenju i dovoljno vremena za sve to izvesti. Ukratko, šminkanje je jedan vrlo kompliciran proces. Ako vama nije, to je samo zato što ste se dovoljno izvježbali.

Ipak, koliko god vježbali i koliko god se godina šminkali, u jednu stvar možete biti sigurni – nikada ne znate sve. Uvijek možete naići na neki bolji proizvod, na nečiju bolju tehniku ili jednostavno postati brži u nanošenju. Zato vam i mi danas donosimo jednu novost, a u pitanju je ovaj put maskara.

Bilo da volite naglasiti oči ili ne, jako je bitno imati dobro nanesenu maskaru. Pogotovo ako inače imate svijetle, kratke ili rijetke trepavice – maskara doslovno spašava. Naravno, ovisno o tome kakve su vaše trepavice, imat ćete i omiljenu maskaru. Nekima su draže one koje daju duljinu, nekima je pak bitniji volumen.

Ali, što god bio vaš slučaj, vjerujemo da ju želite nanijeti što je bolje moguće. Davno se saznalo da je maskaru najbolje nanositi u zig-zag pokretima, od korijena prema vrhovima, a i da uvijač za trepavice itekako pomaže. Danas idemo korak dalje i donosimo vam nešto ipak ‘kompliciraniju’ rutinu. Ako ništa, koristit ćete ju za specijalne prilike!

Izdvojeni članak

Uz ovo ujutro možete dulje spavati: Evo detaljnog vodiča za brzo šminkanje

Osim maskare, trebat će vam uvijač za trepavice, fen, crna olovka za oči, ali i primer za trepavice. Primer za trepavice izgleda isto kao i obična maskara, samo je najčešće bijele boje (u videu je korišten crni primer). Riječ je o proizvodu koji nije toliko popularan, a trebao bi biti. Upravo je on taj koji pomaže da ne dođe do grudanja maskare na trepavicama, ali i da se zadrži oblik.

Uvijanje trepavica

Uvijač za trepavice zaista može napraviti veliku razliku, bilo da imate prirodno duge ili kratke trepavice. Vjerojatno neće izgledati dovoljno dobro bez maskare, ali ni to ne isključujemo kao opciju. Sve što trebate napraviti jest ugrijati uvijač za trepavice s fenom (zato smo ga i spomenuli ranije).

Nekoliko sekundi provedite grijući uvijač, ali zatim provjerite da ga niste ipak pregrijali. Nemojte se opeći s uvijačem, neće biti dobro. Kada ste ga ugrijali, samo uvijte trepavice. Zadržite nekoliko sekundi i pazite da si kojim slučajem ne iščupate koju trepavicu.

Primer + maskara

Prije svega, stavite primer. On pomaže u svemu – zadržavanju oblika, razdvajanju trepavica, volumenu, duljini… Ukratko, primer zaista spašava. Nanesite ga kao što nanosite maskaru: od korijena, pa sve do vrhova trepavica. Nakon toga, vrijeme je za maskaru.

Sad, prije nego što uopće krenete raditi s maskarom, pripazite kako vadite štapić iz tube – nagnite tubu, kako biste izbjegli nepotrebno skupljanje proizvoda na četkici. U videu kaže da koristi vodootpornu maskaru jer dulje drži formu trepavica, ali one nisu najbolje za zdrave trepavice, pa to ipak izbjegavajte. Maskaru nanosite samo na korijenima trepavica.

Ponovno uvijač

Ovaj put koristite uvijač bez zagrijavanja. Jedino na što morate pripaziti jest da vam se maskara ipak donekle osušila, kako se ne bi sve razmazalo. Zato i niste nanijeli maskaru na vrhove trepavica, jer bi se inače mogle zalijepiti za uvijač, a to ne želimo. Nakon uvijanja s češljićem za trepavice razdvojite sve trepavice.

Olovka za oči

Kako biste još više naglasili oči, poslužite se crnom olovkom za oči. Samo što ovaj put nećete stavljati olovku na donju crtu, već na gornju – tako ćete postići efekt umjetnih trepavica, iako ih ustvari nemate.

Donje trepavice

Na kraju, po želji možete nanijeti i maskaru na donje trepavice. To svakako napravite na kraju kako biste izbjegli eventualno mackanje. I pripazite da ne pretjerate s količinom proizvoda – ne želite izgledati neuredno. Možete i bez ovog koraka, ali tako ćete postići potpuni look.