Pretraga

Razgovarali smo s dečkima i doznali kako brinu o svojoj koži: ‘Imam akne i nisam nesiguran’

A- A+

Naši sugovornici su mladi muškarci koji svojim izgledom nisu opterećeni, ali o njemu ipak brinu. Koriste sve od krema za zaštitu od sunca, proizvoda za njegu brade i maski za lice. Proturječne informacije o tome koji su proizvodi učinkoviti, priznaju, znaju ih zbuniti. Važno im je zdravlje, a kao i većini studenata, i dobra ušteda, pa smo doznali i kako pri kupnji štede.

muškarac, mladić, lice s pjegicama

Tri mlada muškarca su nam otkrila kako brinu o svojoj koži, ali i kako štede pomoću ‘Moj dm’ aplikacije | Foto: Pexels

– Koristim više-manje proizvode za njegu brade i lica, a zimi razne kreme za ruke i ispucalu kožu. Od bure mi dosta često ispucaju ruke, pa bih možda trebao i malo više uložiti u sve to, započeo je svoj odgovor naš prvi sugovornik, Luka, koji je rodom iz Dalmacije.

Luka studira u Zagrebu i trenutno je na apsolventskoj godini, a uz studij i radi. Nikad nije imao značajnijih problema s kožom, rekao nam je, pa je lako pronašao proizvode koji mu odgovaraju. Najčešće uloži u King C. Gillette šampon za bradu i lice koji mu traje po nekoliko mjeseci. Zadovoljan je i šamponom za bradu brenda Balea MEN koji dolazi u nešto manjem pakiranju.

Redovito kupuje u dm-u, i to sve od šampona za kosu, tijelo i bradu, dezodoransa, krema pa do sredstava za čišćenje, jer tamo može skupljati bodove pa ih mijenjati kasnije za umanjenje računa. Isprobao je i njihovu novu ‘Moj dm‘ aplikaciju.

– Naravno da skupljam bodove – to ipak kao studentu dosta pomaže. Novu aplikaciju sam instalirao nedavno i mislim da je najkorisnija stvar to što sada ne moram nositi karticu sa sobom, već sve mogu napraviti putem mobitela, a i aktivirati dodatne kupone, ispričao je Luka.

muškarac, brijanje

Naši sugovornici nisu opterećeni izgledom, ali o koži brinu | Foto: Pexels

Zaštita od sunca u prvom planu

Suha koža, masno lice, akne i opekotine od sunca brige su s kojima se apsolutno svi suočavaju, a ideja da njega kože dečke ne zanima, polako ali sigurno seli u ropotarnicu povijesti. Za Karla, mladog muškarca rodom iz Slavonije koji je nedavno dobio svoj prvi stalni posao, njega kože u prvom redu znači zaštita od sunca.

– Ova tema mi je zanimljiva u dva aspekta, a to su zaštita od sunca i za suhu kožu, ali rekao bih da ne razmišljam previše o tome. Ne znam koja su sva ‘pravila’ njege, mislim da ih nema puno ili ja ne znam za njih, ali me zbunjuju često proturječne informacije o štetnosti nekih sastojaka. U tom se ne snalazim, a volio bih, ispričao nam je Karlo.

Od proizvoda najviše koristi kremu za ruke, ali i lice, jer se često brije. Omiljeni su mu Nivea Soft i kreme iz Baleine linije. Uz to, uvijek ima i kremu za sunčanje – jednu za plažu, drugu za šetnje gradom. Do posla često pješači i svjestan je da izlaganje suncu nije tako bezazleno, objasnio nam je.

– Probleme s aknama imao sam u pubertetu, ali više nemam. Nikad nisam bio nesiguran zbog toga. Trenutno samo me ponekad muče suha koža i prhutanje, ali to me zapravo ne brine. Rak kože i promjene na mladežima, o tome češće razmišljam, naveo je naš sugovornik.

muškarac nanosi zaštitu od sunca

Zaštita od sunca našem je sugovorniku Karlu jako važna | Foto: Pexels

‘Teško je odlučiti kome vjerovati’

Puno je međusobno suprotnih informacija o tome što i kako koristiti, a zato neki odustaju od brige o svojoj koži, rekao nam je i Filip, brucoš koji je u Zagreb stigao iz Zagorja. Baš to je i njegovo iskustvo.

– Mislim da ima previše savjeta i teško je odlučiti kome vjerovati. Prijatelji ti kažu jedno, obitelj drugo, a internet treće. Influenceri promoviraju određene proizvode, dok se na forumu ili u nekom članku može pročitati apsolutno nešto drugo. Smatram da tu pojedinac brzo može pogubiti i odustati od bilo kakve rutine. To se i meni znalo događati kada nisam bio zadovoljan nekim proizvodima koji su drugima pomagali, objasnio nam je Filip.

Koristi La Roche Posay kremu za lice, ponekad sapun od aktivnog ugljena ili jednokratnu masku za lice, a za tijelo preferira Ziaja losion. Nedavno je počeo koristiti i preparate za tretman akni na licu koje mu je preporučila liječnica, no oni su mu zapravo odmogli, rekao nam je.

– Imam probleme s aknama na licu. Moram reći da nisam bio nesiguran u to jer znam da te moje akne nisu uzrok moje loše rutine, nego hormona. Sada čekam termin kod dermatologa pa se nadam nekom boljem rješenju, objasnio je.

muškarac s aknama

Problemi s aknama nisu razlog za nesigurnost | Foto: Pexels

Evo kako štede prilikom kupnje

Kao i Luka, Filip svoje proizvode često nabavlja u dm-u, a tamo kupuje otprilike jednom mjesečno.

– Imam njihovu karticu i skupljam bodove. Sviđa mi se što karticu mogu imati i na svom mobitelu i odmah vidjeti za koje proizvode mogu dobiti dodatne bodove. Baš sam neki dan pokazao svoju karticu u staroj aplikaciji te me prodavačica upozorila da trebam preuzeti novu. Drago mi je da je izrađena nova aplikacija jer je za to svakako bilo vrijeme. Mislim da je nova aplikacija pristupačnija za korisnika i da izgleda modernije, komentirao je Filip.

U ‘Moj dm aplikaciji pronaći ćete svoju dm active beauty karticu, pa ne morate brinuti o traženju fizičke po novčaniku. Kroz aplikaciju sada aktivirate kupone, provjeravate stanje bodova, kupujete na dm online shopu, a vidite i popis svih proizvoda koje ste u dm-u već kupili. Vidjet ćete i individualne preporuke, ali i pogodnosti ekskluzivne samo za korisnike aplikacije.

Moj dm aplikacija u ruci studenta

Preuzmite Moj dm aplikaciju kako biste još lakše skupljali bodove | Foto: srednja.hr

dm active beauty bodove skupljate svakom kupnjom u dm-u. Za svaki potrošeni 1 euro dobivate 1 bod, a često ćete vidjeti i promocije s kojima ćete dobiti od 10, 20 ili 30 puta više bodova. Nakon što skupite, primjerice, 1.000 bodova, iznos svog računa moći ćete umanjiti za 10 eura.

Kako biste započeli skupljati bodove, preuzmite ‘Moj dm’ aplikaciju za što ćete dobiti svoju prvu nagradu – 10 puta više bodova na sve što kupite. Nakon što povežete svoj dm active beauty račun i ‘Moj dm‘ aplikaciju, dobit ćete još 200 bodova dobrodošlice. Ako još niste član dm active beauty programa, registrirajte se ovdje.


Tekst je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i dm-a